Het congres van de Partij voor de Dieren

Gisteren hielden onder meer VVD, BBB en het CDA al hun congres, vandaag is het de beurt aan de PvdD. Di bijeenkomst wordt een stuk spannender vanwege de interne ruzies die afgelopen tijd aan het licht kwamen.

Ongeveer 1600 leden komen samen in Den Bosch om te praten over onder meer de koers van de partij en de positie van leider Esther Ouwehand. Lukt het haar om de neuzen dezelfde kant op te krijgen richting de verkiezingen op 22 november? We blikken uitgebreid terug met onze politiek verslaggever Nynke de Zoeten.

De bloedigste oorlog van 2022

De burgeroorlog in Ethiopië die al zo’n drie jaar bezig is, kostte naar schatting al aan 300.000 tot 600.000 mensen het leven. Vorig jaar vielen in Ethiopië meer oorlogsdoden dan in Oekraïne. Toch is er in westerse media relatief weinig aandacht voor het conflict.

Onlangs werd bekend dat de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties het onderzoek naar de oorlog stopzet. Betekent dat dat de Ethiopische beulen vrijuit dreigen te gaan? We vragen het aan Martin Witteveen, die werkte als adviseur voor de Ethiopische Mensenrechtencommissie.