Het is de week van de waarheid in politiek Den Haag: uiterlijk volgende week moet informateur Plasterk de Kamer laten weten of hij mogelijkheden ziet voor een kabinet van PVV, NSC, BBB en VVD. En terwijl de spanning oploopt wordt de afgesproken radiostilte tussen de partijen nu bijna dagelijks doorbroken.

Wat betekenen de sneren over en weer, de nadruk op inhoudelijke verschillen, en welk politiek spel wordt er door wie gespeeld? Zes politiek verslaggevers die al ruim twee maanden achter de schermen informatie proberen los te peuteren proberen met die snippers aan informatie de puzzel te leggen. Aan het woord komen: Floor Bremer (RTL), Joost Bekendam (Nieuws BV), Sam Hagens (SBS), Hans van Soest (AD), Thomas van Groningen (WNL) en Arjan Noorlander (Nieuwsuur).

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Elisabeth Steinz

Redactie: Anouk Kantelberg en Rosa Juffer

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.