Zesenveertig zetels peilt hij in een recente peiling van I&O Research: Pieter Omtzigt. Het misschien wel meest besproken Kamerlid van Nederland, dat zich afscheidde van het CDA en nu op eigen kracht kiezers van links tot rechts aanspreekt. Wat is zijn aantrekkingskracht op kiezers? En wat kan en wil hij doen met die potentieel zeer invloedrijke positie?

In deze podcast vertelt politiek verslaggever Wilma Borgman hoe Omtzigt van vasthoudende dossiervreter en luis in de pels van het CDA de meest besproken man van het Binnenhof werd die grote groepen kiezers weet aan te spreken. Maar waar staat hij voor, hoe moeten we hem politiek positioneren?

Reageren? Mail dan dedag@radio1.nl

Deze aflevering van De Dag is hier te beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.