Podcast De Dag is terug na de zomerstop en dat is maar goed ook, want er is in de tussentijd veel gebeurd. De politieke zomer kun je ronduit roerig noemen. De uitstroom van politici die sinds de val van het kabinet in juli in gang was gezet, duurde voort en na verschillende partijpresentaties begint zich een beeld af te tekenen van de campagne richting de verkiezingen op 22 november.

In deze podcast praat politiek verslaggever van Nieuwsuur Arjan Noorlander ons bij over de herschikking van het politieke veld en de geluiden die hij in de wandelgangen hoort. Ook hij kijkt voorzichtig vooruit naar de komende maanden, die volgens hem hoe dan ook “doldwaas” worden.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Je kunt deze aflevering van De Dag hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.