Kickbokser Alistair Overeem heeft zijn carrière beëindigd. Dat maakte de 43-jarige Nederlander bekend in het tijdschrift Panorama. De meervoudig wereldkampioen gaat zich richten op de politiek als lijstduwer voor het Belang van Nederland.

Overeem werd in maart door kickboksbond Glory voor twaalf maanden geschorst voor het overtreden van de dopingregels. In november werd hij na een gewonnen partij tegen Badr Hari positief getest op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel.

Een dag na zijn zege op Hari had Overeem nog wereldkampioen Rico Verhoeven uitgedaagd. Dat gevecht zou sowieso niet op korte termijn hebben plaatsgevonden.

Overeem is de enige vechter met wereldtitels in de disciplines K-1, Strikeforce en Dream. Hij vierde vorig jaar zijn rentree als kickbokser na 67 wedstrijden in de MMA.

Lijstduwer

En nu dus de politiek voor Overeem bij BVNL, de partij van Wybren van Haga. Hij heeft zich als lijstduwer – op plek 41 – aangesloten, al was dat een maand geleden al naar buiten gebracht. “Bij voldoende stemmen ga ik de Kamer in”, laat hij weten.