Kandidaat-Kamerlid Jasper Rekers van BBB trekt zich terug. Nadat persbureau ANP hem had geconfronteerd met eerdere tweets en ook de partij had ingelicht, heeft hij besloten geen Kamerzetel in te nemen als hij wordt gekozen. Hij kan niet meer van de kandidatenlijst worden gehaald, want die staat al vast.

Rekers maakte tijdens de coronacrisis vanaf een anoniem Twitteraccount politici uit voor “kindermishandelaar”, “pharmahoer” en “van nicht tot nazibitch”. En hij vroeg zich af of of minister De Jonge een “enkeltje Neurenberg” had geboekt.

BBB neemt nadrukkelijk afstand

BBB is geschrokken van de tweets en neemt er nadrukkelijk afstand van: “Van Jasper begrijpen wij dat dit een donkere periode in zijn leven was. (..). Wat voor ons ook zwaar weegt, is dat Jasper ons niet over deze tweets heeft geïnformeerd.” BBB noemt het besluit van Rekers om zijn eventuele zetel niet in te nemen onvermijdelijk. Volgens de partij heeft hij zijn excuses aangeboden aan de fractie en de partij.

Rekers, die een bedrijfsadviesbureau heeft en ook docent is in het hoger beroepsonderwijs, staat op de dertiende plaats op de kandidatenlijst van BBB.