Het tv-programma College Tour organiseert voor het eerst een verkiezingsdebat op tv. Op zondag 22 oktober zullen Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks, Dilan Yesilgöz (VVD), Caroline van der Plas (BBB) en Pieter Omtzigt (NSC) te gast zijn om live met elkaar in debat te gaan. Presentator Twan Huys zal het gesprek leiden.

Net zoals bij andere afleveringen van het programma zullen studenten in de zaal zitten. Die kunnen van tevoren vragen voor de lijsttrekkers insturen.

Programma’s bij de NOS

De NOS komt met een reeks programma’s in de aanloop naar de verkiezingen, waar alle lijsttrekkers van partijen uit de Tweede Kamer aan mee mogen doen. Zo trapt NOS op 3 af met een serie live-gesprekken op YouTube van een uur. Twee lijsttrekkers gaan dan in gesprek met ongeveer tien jongeren. De dagelijkse serie vindt plaats op 30 oktober tot en met 5 november om 19.00 uur.

Ook zijn er de traditionele debatten bij de NOS: het radiodebat op 3 november, het NOS Jeugdjournaaldebat op 19 november en het slotdebat op 21 november, de avond voor de verkiezingen.

De plannen van andere omroepen zijn nog niet bekend.