Met Ellen Verkoelen als lijsttrekker hoopt 50Plus weer in de Tweede Kamer te komen. Het bestuur en de selectiecommissie van de partij hebben haar voorgedragen als lijsttrekker voor de verkiezingen van 22 november. Verkoelen zit voor 50Plus in de gemeenteraad van Rotterdam en in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

De 66-jarige Verkoelen zegt “zeer vereerd” te zijn. “Nederland verdient een sterke ouderenpartij die de ouderenbelangen borgt. In de Tweede Kamer zal ik mij net zo stevig inzetten voor de senioren als ik nu al doe lokaal en regionaal”, schrijft ze op X.

Goud

50Plus zit nu niet in de Tweede Kamer. Bij de vorige verkiezingen in 2021 kreeg de ouderenpartij één zetel met Liane den Haan, maar zij verliet twee maanden later de partij vanwege een conflict met het bestuur.

Den Haan ging verder als onafhankelijk Kamerlid en begon een jaar later een nieuwe ouderenpartij: Goud. Ze maakte in juli bekend zich niet verkiesbaar te stellen voor de komende verkiezingen en uit de politiek te vertrekken.

50Plus is op dit moment wel vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. Senator Martin van Rooijen behield bij de verkiezingen afgelopen voorjaar zijn zetel.