Kandidaten van Kleur

about_1


Yassmine el Ksaihi

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Amsterdam, D66, lijst 2, nummer 7!

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Van huis uit heb ik meegekregen dat leren zwemmen een pre was. Nederland met al haar water is schitterend, maar ook gevaarlijk als je niet kon zwemmen. Omdat ik op jonge leeftijd al veel met water in aanraking kwam, heb ik er ook mijn huidige liefde aan over gehouden. Los van alle zwemdiploma’s behalen en vrij zwemmen, heb ik ook een paar jaar aan schoonspringen gedaan. Ik kende het helemaal niet, er ging een wereld voor mij open. Ik was niet geweldig hoor en ondanks dat het een prachtige sport is, paste ik er niet bij. Zeker niet als onzekere puber. Kan er nu nog wel verliefd naar kijken. Het gaat om elegantie, beheersing, hard werken en resultaat. Dat vormt mij nu nog.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Het is essentieel dat dit soort initiatieven er zijn. In een ideale wereld is er gelijk speelveld voor iedereen, maar dat is het niet. In deze huidige tijden waar politiek voor veel mensen een ver van mijn bed show is, is representatie des te belangrijker. De diversiteit aan partijen en mensen is belangrijk. Ik vertegenwoordig niet de Marokkaanse gemeenschap, maar wil wel laten zien dat je met je achtergrond overal actief kan worden. Dit initiatief geeft podium aan mensen van kleur, maar het geeft ook de positieve boodschap dat we er zijn, we meedoen, we verschillend zijn en er dus ook keus is.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Amsterdam is voor mij de stad waar alles mogelijk is, waar er kansen zijn, waar we voorop lopen, maar wel met het besef dat dit helaas niet voor iedereen geldt. Dat confronterende waardeer ik juist aan Amsterdam. Je komt echt van alles tegen en dat triggert mij om na te denken over mijn eigen doen en laten. Het zijn de Amsterdammers zelf die de stad maken tot wat die is en daar ben ik enorm trots op. Ik kan soms slenterend over de grachten echt verliefd kijken naar mijn stad en alle moois zien, maar ondertussen ook bedenken wat ik allemaal wil met de andere kant van Amsterdam.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Corona heeft haar sporen achter gelaten. We gaan de komende tijd alleen meer en meer de gevolgen van de crisis zien. Mensen die al genoeg uitdagingen in het leven hadden, worden als eerste en het hardst geraakt. De arbeidsmarkt staat op zijn kop. Aantal branches kampen met enorme personeelstekorten, denk aan de zorg, horeca, techniek en onderwijs. En aan de andere kant hebben we onder bepaalde doelgroepen hoge werkeloosheid. Met name onze jongeren zijn hier de dupe. Die spagaat wil ik veranderen. Betere aansluiting en eerlijke kansen die ook duurzaam geïnvesteerd worden.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Verbinding door een inclusieve arbeidsmarkt. Dat er bij aanbestedingen veel meer sociaal wordt ingekocht, dat er steeds meer met bedrijven die sociaal  ondernemen wordt samengewerkt. Dat mensen met een beperking waardig mee kunnen draaien in de samenleving en de arbeidsmarkt. Dat we ieders talent zoveel mogelijk gaan zien en benutten, ipv de hobbels op de weg. Dat er betere aansluiting is tussen jongeren en branches die toekomstbestendig zijn.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik ben een mensen mens, die oprecht luistert en gevoed wil worden door mensen zelf. Ik ben een positief ingesteld mens, die gelooft dat wij met zijn allen de samenleving vormen die we willen hebben. Ik zal mij altijd uitspreken en inzetten voor inclusiviteit, maar ik kan het niet alleen. Die illusie heb ik niet en ga ik u ook niet voorschotelen. Ik ben van het eerlijke verhaal. Wilt u een sociaal liberaal die veel uit eigen ervaring spreekt, problemen benoemt, in kansen denkt en talenten ziet? Dan moet u bij mij zijn! Maar mijn algemene boodschap is wel: Maak gebruik van uw recht waar heel hard voor gestreden is, ga aub vooral stemmen! Dit gaat om onze democratie, onze toekomst. U heeft wat te kiezen, kies verstandig!

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
insta: yassmine_elksaihi