about_1

Wesley Pechler – Partij voor de Dieren #38

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Nadat mijn vader in 1955 met de boot naar Nederland kwam, was hij nooit meer terug naar Indonesië geweest. Tijdens mijn studie Engels spoorde ik hem aan en begonnen we met sparen, en in 2016 heb ik samen met hem en tante een prachtige lange reis gemaakt op Java en Bali. Het was erg mooi om terug te gaan naar onze roots en mijn overgrootvaders op de erevelden te bezoeken. Daarnaast hebben we ontzettend genoten van de prachtige natuur, de fantastische mensen en natuurlijk het heerlijke eten! 

Wat is volgens jou het belang van een organisatie als Kleur de Kamer?
Als je kijkt naar de opkomstpercentages bij verkiezingen zijn die altijd laag in wijken waar veel mensen wonen met een migratieachtergrond. En dat is ook niet gek, want veel te lang werd politiek bepaald door witte heteromannen. Te vaak zijn mensen van kleur niet serieus genomen en werden hun belangen niet behartigd, zoals bijvoorbeeld de Indische Kwestie en de loze belofte van een Molukse staat. 

De laatste jaren wordt de politiek gelukkig steeds diverser en dat is goed, want beleid wordt beter en sterker als het wordt gemaakt door politici die net zo divers zijn als onze bevolking. Zo kunnen we institutioneel racisme ontmantelen. Initiatieven als Kleur de Kamer zorgen ervoor dat mensen gehoord en gezien worden, zich gerepresenteerd voelen in politici en bestuurders, en mee kunnen praten en beslissen over de toekomst van ons land. Daarnaast kunnen we bij Kleur de Kamer leren en inspiratie opdoen van elkaars verhalen en ervaringen. 

Wat vind je het leukst aan Nederland en waarom?
De fietscultuur! Het is zo fijn om bijna overal naartoe te kunnen op de fiets. Het is gezond, duurzaam, laagdrempelig en goedkoop, en maakt onze dorpen en steden leefbaarder. En het allerleukste aan Nederland is natuurlijk Groningen – de fijnste plek op aarde om te wonen. Hoe meer ik reis, hoe meer ik daarvan overtuigd ben.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in De Tweede Kamer?
Op plek 38 maak ik me geen illusies dat ik op 22 november verkozen word, maar bij de Partij voor de Dieren delen we dezelfde idealen. We gaan voor het afschaffen van de bio-industrie en strijden voor dierenrechten en voor méér natuur. We eisen een gezond milieu en rechtvaardig klimaatbeleid waarin grote vervuilers betalen en niet de gemiddelde inwoners opdraaien voor de kosten van de energietransitie. Het is onacceptabel dat de vervuiling en consumptie van het rijke westen de leefomgeving van inheemse volkeren over de gehele wereld kapotmaakt door ontbossing en zeespiegelstijging. En natuurlijk gaat de PvdD voor een Nederland zonder discriminatie waarin iedereen zichzelf kan zijn. 

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Een stem op de Partij voor de Dieren is altijd welkom, en als het de gemeenteraadsverkiezingen waren geweest was ik hier heel hard gaan lobbyen voor voorkeursstemmen. Maar die 17.500 stemmen ga ik niet halen en als fractievoorzitter van de PvdD in de gemeente Groningen zit ik gelukkig goed op mijn plek! Wil je op een biculturele PvdD-kandidaat stemmen hoger op de lijst? Dan zijn Ines Kostic (#2), Kivilcim Pinar (#15) en Malcolm Jones (#16) alledrie fantastische opties.

 Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Op mijn Twitter (https://twitter.com/wesleypechler93), Instagram (https://www.instagram.com/wesleypechler) en LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/wesleypechler/). Als je nog zweeft en vragen hebt over de Partij voor de Dieren – of gratis advies en hulp wil voor reizen per trein in Europa 😉 – mag je me altijd een berichtje sturen!

Kandidaten van Kleur