Kandidaten van Kleur

about_1


Suleyman Aslami

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Voor D66 in Amsterdam, lijstnummer 2 op plek 5!

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
De mensen die mij echt kennen weten dat ik, naast alle gebeurtenissen in de politiek en samenleving, enorm van sporten houd. De basis hiervoor werd al vroeg gelegd. Ik heb in mijn jongere jaren intensief wedstrijden gebokst (olympisch boksen). Ik werd voor het eerst Nederlands Kampioen Boksen bij de Junioren, vlak voordat ik 18 jaar werd.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Het belang van een initiatief als Kleur de Kamer mag absoluut niet onderschat worden. Een gezonde representatie van onze samenleving in de politiek is van fundamenteel belang. Niet alleen als het gaat om politieke draagvlak en engagement in de samenleving, binnen de gemarginaliseerde groepen, maar ook als het gaat om effectief beleid voeren. In het bedrijfsleven weet men het al lang: culturele en etnische diversiteit op de werkvloer betekent betere prestaties.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Tja waar zal ik beginnen… Amsterdam is een prachtige stad! Letterlijk. Niet voor niets dat de binnenstad op het werelderfgoed lijst van Unesco staat. Maar wat Amsterdam echt het allerleukst maakt zijn de Amsterdammers zelf. Met meer dan 180 nationaliteiten in de stad kunnen we met recht zeggen dat Amsterdam diverse stad is.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Het allereerste waar ik me direct voor wil inzetten zijn de meest kwetsbare inwoners van Amsterdam. Ik wil erop toezien dat de gemeente er is voor alle inwoners en hen op basis van vertrouwen benadert. Te vaak komen Amsterdammers vast te zitten het systeem. Dat moet veranderen. Amsterdam moet ook een veilige thuishaven blijven voor vluchtelingen. Ik vind dat we de mensenrechten van alle mensen moeten respecteren en daar zal ik altijd voor blijven knokken. Mijn ouders hebben moeten vluchten voor oorlog en geweld, dus ik weet maar al te goed hoe het kan gaan wanneer de fundamentele rechten van mens niet meer wordt gerespecteerd.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Ik wil werken aan vooruitgang voor alle Amsterdammers. En vooral de Amsterdammers met een migratieachtergrond die met drie nul achterstand moeten beginnen. Zo hoop ik dat er over 4 jaar geen sprake meer is van etnisch profileren in onze stad. Ik ga me daar keihard voor inzetten.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik neem een berg aan politieke ervaring van zowel de Tweede Kamer als het Europees Parlement mee. Ik weet ook hoe het dus niet moet. En wat mij betreft staan Amsterdammers altijd centraal. Als raadslid wil ik dan ook Amsterdammers proactief betrekken bij besluitvorming. De politiek moet weer zichzelf hervinden en begrijpen dat zij er zijn voor de mensen en niet andersom.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
www.s-aslami.com