Kandidaten van Kleur

about_1


Spencer Alberg

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Voor D66 in Almere, lijst 4 op plek 4!

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben een groot sportliefhebber en ben bijna dagelijks in de sportschool te vinden. Na een lange dag werken of studeren kan ik hierdoor weer helemaal ontspannen.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Kleur de Kamer zet zich in voor een luidere stem van kandidaten van kleur. Dit is hard nodig, omdat door bijvoorbeeld de toeslagenaffaire bij de belastingdienst, etnisch profileren door de politie of de ongelijke kansen in het onderwijs juist mensen van kleur steeds vaker het vertrouwen in de politiek verliezen. De oplossing van dit soort problemen begint bij goede vertegenwoordiging.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Het leukste aan Almere vind ik de vele culturen die in de stad samenkomen. Loop maar is op woensdag of zaterdag over de markt, dan zie je gelijk hoe divers onze stad is! Ook is Almere een hele jonge stad, waardoor we nog veel kansen hebben om te groeien en te verbeteren.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Ik wil mij gelijk vol gaan inzetten op het bouwen van meer woningen, zeker voor jongeren, studenten en starters. Nu zijn de wachttijden voor sociale huurwoningen in Almere bijna 10 jaar, dat is hoger dan in alle andere gemeenten in Flevoland. We hebben in Almere de ruimte om dit aan te pakken, maar dan moeten we ook echt prioriteit geven aan het woningtekort.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Concreet wil ik dat over 4 jaar de wachttijden voor sociale huurwoningen flink omlaag zijn, dat Almere een bruisend en levendig centrum heeft en er een nachttrein rijdt tussen Almere en Amsterdam. Ook is Almere dan een stad waar iedereen, ongeacht je leeftijd of afkomst, goed onderwijs kan volgen, goede kansen heeft op een baan en een goede toekomst kan opbouwen.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Omdat een stem op mij een stem op daden en resultaten is. De komende vier jaar ga ik er keihard voor strijden om de stad mooier te maken voor de inwoners die dat het hardste nodig hebben.