Kandidaten van Kleur

Joan-Nunnely

Simone Richardson – VVD #47

www.vvd.nl/profielen/simone-richardson

Nederland is een prachtig land waar vele culturen samenkomen en waar we in vrijheid kunnen leven. Een land dat je de kansen biedt om je eigen leven te leiden, waar je mag zijn wie je bent en worden wie je wilt zijn. Ook al is dat niet altijd even vanzelfsprekend en gemakkelijk, weet ik uit eigen ervaring.

Mijn naam is Simone Richardson. Ik ben geboren in Heerlen, opgegroeid in Hengelo (Overijssel) in een gezin met een Antilliaanse vader, Nederlandse moeder en twee zusjes. Hoewel de financiële middelen beperkt waren, werden wij erg gestimuleerd een goede opleiding te volgen zodat we zoveel mogelijk op onze eigen benen konden staan.

De liefde voor sport en bewegen nam ik over van mijn beide ouders. Ik ben opgegroeid tussen de lijnen van de volleybal en atletiek. Sport is altijd mijn passie gebleven. Inmiddels werk ik meer dan 30 jaar in de sportsector als coach, vrijwilliger, directeur, bestuurder en de laatste jaren als zelfstandig ondernemer. Leidde sportorganisaties en evenementen als de Amsterdam Marathon, de Giro d’Italia start in Gelderland en EK Vrouwen Voetbal. Op dit moment werk ik als procesbegeleider Regionaal Preventieakkoord voor de Kop van Noord-Holland. En vanaf half februari werk ik weer aan EURO 2020 in speelstad Amsterdam. Ik kijk verder dan alleen sport. Ik zie welke positieve gevolgen sport (en bewegen) heeft op de fysieke en de mentale gezondheid van een persoon en op de maatschappij.

Sport heeft mij veel gegeven. Sport betekent winnen & verliezen, samenwerken en ergens helemaal voor gaan. Daarvoor groeit het zelfvertrouwen en ontstaan vriendschappen. Bij mij heeft het ook mijn maatschappelijke carrière bepaald. Daarom vind ik het belangrijk om iets terug te doen. Enerzijds door mij vol in te blijven zetten voor sport-, culturele- en maatschappelijke organisaties. Anderzijds door jongeren te steunen en coachen in hun zoektocht naar hun maatschappelijke carrière. Ik hoop hen te motiveren in het creëren en pakken van eigen kansen voor verdere ontwikkeling en groei. Zij blijven daar zelf verantwoordelijk voor. En tegelijkertijd verdien je een steuntje in de rug als dat nodig is, zoals ik dat zelf heb ervaren. Dat is waarom de VVD goed bij mij past.

Maar ik wil meer doen, meer terug doen. Juist nu, in deze coronatijd, waarin een goede gezondheid, fit zijn, zo belangrijk is. Ik wil mij inzetten voor een gezonde samenleving. En ik wil mij ook blijven inzetten voor de jeugd, onze toekomst, door het belang van excellent onderwijs voor iedereen te onderstrepen en hen steun te bieden waar nodig. In de Tweede Kamer, de plek waar de keuzes gemaakt worden, wil ik mij vanuit de VVD daar in de volle breedte voor inzetten.