Kandidaten van Kleur

about_1

GroenLinks –  Simion Blom #21

Mijn inspiratie om politiek en maatschappelijk actief te worden is mijn jeugd in de Amsterdamse Bijlmer. Ik zag toen al dat de mensen in soortgelijke plaatsen in Nederland de zwaarste klappen opvangen van ongelijkheid en sociale problemen. Mensen in deze wijken, zijn weerbaar en voor mij een toonbeeld van kracht en veerkracht. Hoe zou het toch zijn als die ongelijkheid en die drempels er niet zouden zijn? 

 Ik geloof dat we vicieuze cirkels kunnen verbreken. Door te strijden voor een economie die werkt voor mensen en gemeenschappen, voor kleine ondernemers, voor onze planeet, en niet slechts voor de grote investeerders en grote bedrijven.

In het dagelijks leven ben ik gemeenteraadslid namens GroenLinks in Amsterdam. Ik hou me bezig met kansengelijkheid in het onderwijs, digitalisering, diversiteit en burgerschap. 

Vanwege de moeilijkheden die veel LHBTIQ+ mensen hebben in mijn omgeving, werd ik gemotiveerd te komen met het eerste homo-emancipatiebeleid van stadsdeel Zuidoost en het Amsterdams Regenbooghuis die nu in ontwikkeling is. Ook ben ik initiatiefnemer van het Nationaal Slavernijmuseum die eveneens in voorbereiding is.

Naast mijn werk als gemeenteraadslid, ben ik werkzaam bij COC Nederland. Ik ben verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van projecten om biculturele rolmodellen uit de LHBTIQ+ gemeenschap zichtbaar te maken.

Graag wil ik bijdragen aan de verantwoordelijkheid van GroenLinks om leiderschap te tonen, in tijden van polarisatie. Zodat iedereen profiteert van een samenleving die vrij is van ongelijkheid en institutioneel racisme.