Kandidaten van Kleur

about_1


Sheher Khan

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Lijst nr 7 positie 1
DENK Amsterdam

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik heb een half jaar gestudeerd in Istanbul, gebackpacked door Panama en Colombia en het WK2014 meegemaakt in Brazilië met als hoogtepunt de 5-1 overwinning van NL op Spanje!

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Men laten beseffen dat kleur ertoe doet, ook voor mensen van kleur (die dat soms lijken te vergeten of soms zelfs niet eens doorhebben).

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Je hebt veel meer invloed dan je denkt. Je bepaalt hoeveel woningen er koken en wat voor soort woningen bijvoorbeeld. Of hoe je bijstandsgerechtigden gaat begeleiden: streng of maatwerk? Daarnaast kunnen wij als DENK op gemeentelijk niveau, zeker in een links progressieve stad als Amsterdam, veel meer bereiken.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Het communicatiebeleid. Alles begint bij elkaar te begrijpen. Ik merk dat het gemeentehuis denkt dat ze inclusief communiceren maar de harde realiteit is dat vele Amsterdammers van kleur weinig tot niets hiervan meekrijgen. Dat het van levensbelang kan zijn, liet de coronacrisis al zien. Men is beïnvloed door desinformatie omdat de overheid niet heeft geïnvesteerd in inclusieve communicatie. Dan loop je al achter de feiten aan, helaas.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Meer besef bij mensen van kleur over wat voor macht zij in handen hebben.  Veel gekleurde mensen stemmen niet om uiteenlopende redenen, maar onderaan de streep is hetzelfde effect: je geeft politieke macht uit handen aan mensen die wél komen stemmen. Zij bepalen dan waar ook jouw belastinggeld naartoe gaat. En besef dit: dat geld komt dan hoogstwaarschijnlijk niet jouw kant op. Alsof je gezamenlijk brood inkoopt bij de bakker, maar afziet van jouw deel van het brood. Men moet meer politiek bewust worden willen ze uit hun achtergestelde positie komen.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Hopelijk spreken mijn verdiensten van de afgelopen 4 jaar in de Amsterdamse politiek voor mij. Ik zit niet in de politiek om vriendjes te worden.  Ik zit er om iets te betekenen voor de Amsterdammer in nood.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Mijn insta, twitter, Facebook en tegenwoordig ook tiktok pagina.
http://facebook.com/sheher.khan.9