Kandidaten van Kleur

about_1

Sandra Doevendans

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Amsterdam, PvdA, lijst 4, kandidaat #8

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Er is veel te vinden over mij op internet. Dat komt ook, omdat ik mijn strijd voor een inclusieve samenleving al voer sinds 2008. Eerst het tegengaan van discriminatie en islamofobie vanuit moslimvrouwenorganisatie Al Nisa, strijden voor gelijkwaardigheid van gekleurde vrouwen en het tegengaan van geldstress voor iedereen. Dit mede doordat ik het zelf heb meegemaakt. Helaas is dit vaker een probleem voor mensen van kleur en daarom strijd ik voor bestaanszekerheid. Een stad met een plek voor iedereen ongeacht waar je vandaan komt, hoeveel geld je hebt, waar je in gelooft of van wie je houdt. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van schulden, had zelf 100k schuld na het verkopen van mijn zaak, alleenstaand moeder zonder diploma’s. Het heeft mij 12 jaar gekost om alles af te betalen, diploma te behalen en mij te verheffen. Ik gun dat anderen ook! Daarom heb ik het boek Schone Lei geschreven (www.boekschonelei.nl).

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Inclusiviteit begint bij representatie en een initiatief als dit draagt daaraan bij. Het is belangrijk om partij overstijgend samen te werken aan kwaliteit.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Ik hou van de diversiteit van Amsterdam. Ik ben zelf geadopteerd, opgegroeid bij witte oer Amsterdamse ouders en bekeerd tot de islam. Deze mengelmoes zit in mij en in de stad. En dit moet zo blijven!

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Ik wil mij inzetten om geldstress de stad uit te werken. Het ligt aan de basis van overleven vs. leven. De problemen daardoor sijpelen door in families en houden talenten tegen.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Dat er in de stad door verschillende initiatieven samengewerkt wordt van informeel tot betaalde organisaties zodat Amsterdammers het beter gaan hebben! Concreet is dat inzetten op projecten en initiatieven op een creatieve manier zoals bijvoorbeeld de Wijkleerschool waarbij mensen op latere leeftijd nog een diploma kunnen halen. In samenwerking met ROC, gemeente en organisaties in de wijk.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik ben sinds 2015 Statenlid in Noord-Holland en heb daar inclusiviteit op de kaart gezet. Ik weet als ervaringsdeskundige wat schulden en geldstress met je doen en daarnaast heb ik jarenlange ervaring in het sociaal domein wat ik kan inzetten om tot verbeteringen te komen. Ik ben een dame van de straat, met de capaciteit om dit naar de raad te brengen.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
www.sandradoevendans.nl