Kandidaten van Kleur

about_1

Rosita Drigpal – CDA #55

De huidige situatie verlangt van ons dat wij goed nadenken wat voor toekomst wij opbouwen en achterlaten. Als vrouw van Surinaamse afkomst merk ik dat er genoeg uitdagingen liggen. Ook baal ik dat er geen afspiegeling van de maatschappij in de kamer zit, dat onze kinderen zich nog niet vanzelfsprekend kunnen identificeren en niet natuurlijk meekrijgen dat zij alles kunnen worden wat zij willen.
Ik heb hard moeten knokken om te komen waar ik vandaag sta. Diversiteit aan de top dat is niet vanzelfsprekend, dat is iets waar wij nog heel hard voor moeten vechten. Daar wil ik mij voor inzetten.

Als moeder weet ik hoe moeilijk het is om stageplekken te vinden en dat het lessysteem en de selectiecriteria niet altijd voor ieder kind de juiste is. Als toezichthouder bij een kinderopvangcentra zie ik hoe ouders struggelen om werk en kinderen te combineren.
Mijn ouders en mijn schoonouders zijn migranten uit Suriname, zij hebben als vele ouderen onder ons, heel hard gewerkt minstens 40 jaar. Toch hebben zij een AOW gat, daar heb ik alle aandacht voor.

Gezondheid zorg is ook iets wat ik (heb 23 jaar sportlessen gegeven naast mijn werk) ontzettend belangrijk vind.
Ik wil het verschil maken en onze stem laten horen. Ik sta voor draagvlak voor alle groepen en samen vechten voor het nationale belang. Mijn boodschap is dan ook: Samen zijn wij sterk, Stem op meer kleur in de kamer.