Kandidaten van Kleur

about_1

Raoul White – GroenLinks #21

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
In mijn jongere jaren zat ik in de jeugdopleiding van voetbalclub AZ. Daarna ben ik doorgegaan bij de amateurs, en daar heb ik nog jaren in de hogere amateurklasse meegedraaid. Wat dat betreft ben ik een echte teamspeler, en dat zie je nog steeds dagelijks terug. Ook ben ik dol op zangvogels, zoals de picolet.

Wat is volgens jou het belang van een organisatie als Kleur de Kamer?
Organisaties zoals Kleur de Kamer zijn van belang om meer diversiteit en representatie in de politiek te krijgen. Dat is niet alleen omdat representatie in zichzelf van groot belang is, maar ook omdat het beleid beter maakt. Daarnaast denk ik dat Kleur de Kamer toegang biedt tot een netwerk dat uitnodigt om met elkaar in contact te komen.

Wat vind je het leukst aan Nederland en waarom?
De diversiteit! Er lopen zoveel nationaliteiten met verschillende culturen hier. Dit is in Suriname precies zo, en dat maakt dat Nederland voelt als een warm bad. Er is veel herkenning.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in De Tweede Kamer?
Ik hoop dat ik het geluid van wat er lokaal speelt naar de Tweede Kamer kan brengen. Waar het gaat over bestaansrecht, waar het gaat over gelijkwaardigheid en waar het gaat over klimaatrechtvaardigheid. En ik hoop dat we gezamenlijk invulling hebben kunnen geven aan de komma na de excuses voor het slavernijverleden. Daarnaast hoop ik met mijn politieke stijl ook een verbindende rol te kunnen spelen bij lastige thema’s door de hardheid uit de kamer te halen.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik vind het vooral belangrijk dat mensen gaan stemmen, ongeacht op wie. En dan het liefst zo progressief, links en groen mogelijk natuurlijk. En als ik dan toch echt moet zeggen waarom je op mij zou moeten stemmen? Een stem op mij is een stem op een geluid in de Tweede Kamer dat dichtbij de mensen staat. In de haarvaten van de wijk.

Echte vertegenwoordiging!

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Op mijn website kan iedereen meer informatie over mij vinden, en al het nieuws omtrent de campagneperiode in de gaten houden: www.raoulwhite.nl.
Daarnaast kan iedereen mij ook volgen op social media, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram.