Kandidaten van Kleur

about_1

Nilüfer Gündogan – Volt #2

 Op 6 juni 1977 is Nilüfer geboren in het oosten van Turkije. Op jonge leeftijd is zij samen met haar familie naar Nederland gekomen, waar ze opgroeide in het Limburgse Weert. Nederland heeft haar als dochter van Turkse gastarbeiders veel kansen gegeven. Bij haar politieke denken en doen is zij zich te allen tijden bewust van de grote waarde die diezelfde kansen hebben voor zowel de toekomstige generatie als nieuwe Nederlanders. Dit uit zich voornamelijk in haar passie voor een rechtvaardige economie, een eerlijker belastingstelsel en een openlijk toegankelijk onderwijssysteem voor iedereen.

Nilüfer is niet bang om leiderschap te tonen en om haar principes te verdedigen. Zij is daarbij tegendraads waar nodig. In de huidige Nederlandse politiek vindt zij dat er te veel beslissingen worden genomen uit angst voor de kiezer. Dit gaat zelfs zo ver dat principes door de huidige coalitie te snel aan de kant worden geschoven; het drama rond de vluchtelingenkinderen van Moria is daar een jammerlijk voorbeeld van. Tegelijkertijd verschuift de politiek, wederom uit angst voor de kiezer, steeds verder naar rechts. Nilüfer vindt dit politiek van de vorige eeuw en maakt zich hard voor een nieuwe generatie in de politiek die wél leiderschap durft te tonen en daarmee de kiezer wil inspireren.

Een echte sociaal-liberaal, die naast uit ideologische redenen ook uit puur pragmatisme en een diepe liefde voor de liberale democratie en maatschappij het belang van de EU en een rechtvaardige samenleving inziet. Nilüfer erkent de waarde van de EU en de kernpositie die Nederland daarin moet vervullen. Grensoverschrijdende problemen zoals o.a. het falende migratiebeleid, de klimaatcrisis, digitale veiligheid en bedreigingen voor de liberale democratie vanuit het buitenland kunnen alleen met onze Europese partners opgelost worden. Nilüfer ziet in dat wij het ons niet kunnen veroorloven om op deze onderwerpen met een inwaartse blik puur op ons eigen land te focussen, als wij onze manier van leven willen waarborgen en doorgeven aan de volgende generatie.

Als nummer twee van de enige écht Europese partij in het huidige politieke landschap brengt zij een nieuw, radicaal positief geluid met zich mee. Het is tijd dat de Nederlandse politiek haar verantwoordelijkheid neemt en Nilüfer staat vooraan in de rij om die verantwoordelijkheid op zich te nemen.