Kandidaten van Kleur

about_1


Nathalie Nede

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?

Arnhem, ChristenUnie, Lijst 10, nummer 1 

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik hou van koken en bakken. Lekker eten brengt mensen bij elkaar. Samen met anderen in de keuken staan en eten bereiden voor mensen. Voor mensen die dichtbij je staan, maar ook voor mensen die je niet goed kent, om ze een hart onder de riem te steken of om met elkaar in gesprek te komen.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Om meer mensen van kleur in de politiek te krijgen is het belangrijk dat er een platform is waar zij in de schijnwerpers worden gezet. Het initiatief Stem op een Vrouw zorgt ervoor dat er meer vrouwen in de politiek komen en Kleur de Kamer zou hetzelfde effect kunnen hebben voor mensen van kleur.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Park Sonsbeek. Een prachtig park naast het centrum. Als kind kwam ik hier vaak, met mijn oma en met de basisschool. Schaatsen op de grote vijver, onder de waterval spelen, ik heb daar veel goede herinneringen. Nu kom ik er nog steeds graag om te wandelen, tot rust te komen en herinneringen op te halen.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Vorig jaar was de eerste Keti Koti herdenking en viering in Arnhem. De komende periode hoop ik dat er ook een monument in onze stad komt, zodat er ook een echte plek is om bij onze gezamenlijke geschiedenis stil te staan. 

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Over 4 jaar hoop ik dat de drugsproblematiek in onze stad sterk is afgenomen. Teveel en te jonge mensen komen nu in aanraking met drugs.  Het gebruik moet niet langer genormaliseerd worden en de criminaliteit moet worden bestreden. 

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik ben de politiek in gegaan omdat ik mij niet vertegenwoordigd voelde. Ik hoop die vertegenwoordiging wel voor anderen te kunnen zijn. Ik hoor graag wat er in jullie levens speelt en ga graag in gesprek over hoe het beter kan. Ik zet vanuit liefde in, voor de inwoners, de stad en de schepping.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
https://arnhem.christenunie.nl/