Kandidaten van Kleur

about_1

Nancy Rijssel – NIDA #10

Ik ben een 50 jarige, oprechte, gedreven, gepassioneerde, onderzoekende, analyserende, strijdende Surinaamse vrouw, moeder en partner. 

Mijn carrière begon bij het GAK, daarna 5 jaar gewerkt bij een deurwaarderskantoor en vervolgens 19 jaar bij een creditcardbedrijf. 
Bij het laatste bedrijf veel skills ontwikkelt, van processen,  projecten tot verbetertrajecten. 

Stichting YALC (Young Adult Life Coaching) heb ik 2017 opgericht nadat mijn dochter van nu 22 jaar (toen 16) ernstig ziek werd. Ik merkte dat ik in veel gevallen niet mijn moeder rol kon blijven doen en af en toe ook de professional moest zijn om de belangen van mijn dochter te behartigen. De jongeren/jongvolwassenen die ik ondersteun, begeleid en coach bevinden zich in diverse maatschappelijke problematiek. Om te weten hoe de zorgwereld werkt, ben ik lid geworden van de cliëntenraad van Zorggroep Almere. Vroeger ook in de MR op de scholen van mijn dochters geparticipeerd. Het sociaal domein waarin beleid, wet- en regelgeving de boven toon voeren, werd mijn werkterrein. 

Uit de dagelijkse uitdaging waarmee ik te maken heb, blijkt dat ik de politiek dichterbij moet hebben. Naar de bron toe gaan waar alles ontstaat. 

Ook al heb ik een Rooms Katholieke religie, toch heb ik besloten om aan te sluiten bij een partij met een super divers dna en islamitische inspiraties, wat ook overeenkomt met de 9-leefgebieden van de Stichting. Ik geloof in de kracht van mensen die het goede willen doen en zich daarvoor inzetten en strijden. Samen één familie zijn, is onze gezamenlijke doel.”