Kandidaten van Kleur

about_1


Moenira Luqman

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Amsterdam, afdeling Zuidoost PvdA positie 3

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Als klein meisje ging ik met mijn vader de hort op om op te komen voor mensen die dat zelf niet konden. De behoefte naar rechtvaardigheid en een eerlijke samenleving is er dan ook met de paplepel ingegoten. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost. Moeder van drie schatjes. Ik ben trots op mijn stadsdeel en gemeenschap. We komen van ver. Binnen 60 jaar hebben we een hoop bereikt en nog een lange weg te gaan. Ik wil dat onze kinderen wereldmensen mogen zijn, met behoud van hun culturele waarden en normen, ook de westerse gebruiken kunnen omarmen.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Kleur de Kamer is hard nodig. In mijn familie ben ik een van de weinigen die verder heeft gestudeerd. Een professionele netwerk in mijn directe omgeving ontbreekt. Ik heb veel vrienden die me de weg wijzen. We leren van elkaar. En als lid bij kleur de kamer heb ik er straks nog meer en maak ik met trots deel uit van een genootschap met een bijzonder mooi doel: meer diversiteit in de politiek voor een samenleving van ons allemaal. Leren van elkaar en elkaar inspireren. Samen sterk.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Stadsdeel Zuidoost is divers en inclusief! Met 180 nationaliteiten zijn we een grote gemeenschap. We staan voor elkaar en houden van elkaar. Bijna alle bedrijven hebben D&I als streven. Wij zijn er al.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Het belang van de gemeenschap voorop zetten. Met de kracht vanuit de gemeenschap zelf. Zoveel geweldige initiatieven die wél effectief zijn, worden over het hoofd gezien vanwege ons hiërarchisch en volgens de westerse maatstaven ingericht systeem, waar beleid niet aansluit op de behoefte van de gemeenschap en vooroordelen (ook onbewust) veelvuldig eerlijke kansen in de weg zitten. Deze twee werelden moeten bij elkaar komen, waar beleid samen gemaakt wordt en hardnekkige uitdagingen zoals veiligheid, ongelijkheide ontwikkelingskansen, armoede duurzaam opgelost kunnen worden. Niet betuttelen, maar zien zoals we zijn en waarderen.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
1 doel, 1 taak.
De gemeenschap weet wat er speelt, kan regie pakken en wordt betrokken. Ambtenaren meer werken op locaties in de wijk. Eed voor allen die subsidiegeld krijgen.
Gelijke ontwikkelingskansen voor jongeren. Leven lang leren. Kwalitatief goede ouderenvoorzieningen via gemeenschap zelf. Meer ogen op straat voor veiligheid. Diverse sportgelegenheden. Muziek voor iedereen. Boekenhubs. Ouderen waarderen voor wat ze hebben gedaan voor ons.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik vind het belangrijk dat iedereen meetelt en mee kan doen, met dit streven zet ik me vol in op diverse thema’s en met mijn hart op de juiste plek kan ik tot het uiterste gaan. Als mijn community op mij stemt, dan stemmen ze op zichzelf. Ik weet als kind van Zuidoost wat er speelt in het stadsdeel en ken de kracht van de mensen. Die moeten we strategisch inzetten. De oplossing voor veel gedoe zit ‘m in de gemeenschap zelf.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
www.lifeskills.nl
Facebook, LinkedIn Moenira Luqman