Kandidaten van Kleur

about_1


Milka Yemane

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Gemeente Amsterdam, kandidaat nummer 8

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben gek op dansen. Dans en muziek is echt mijn happy place. En….I love me some 90’s rnb slowjams marathon!

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Er zijn veel verschillende belangen als een initiatief als Kleur de Kamer. Voor mensen die representatie missen binnen de politiek, maar ook voor de politieke kandidaten zelf. Dat je elkaar kan vinden, wellicht loop je tegen dezelfde soort uitdagingen en kan je bij elkaar terecht.

Persoonlijk heb ik er veel aan gehad, ik heb veel geweldige mensen leren kennen die actief zijn binnen de politiek. Ik was vorig jaar helemaal nieuw binnen de politiek en heb zoveel aan kleur de kamer gehad, los van alle kennis die er al was is het ook ontzettend fijn om deel uit te maken van een partij overstijgende community.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
De enorme diversiteit aan mensen, culturen en buurten. Ik ben opgegroeid in Assen waar het heel anders is. Doordat ik ben opgegroeid in Assen, waardeer ik een cultuurrijke stad als Amsterdam enorm.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Wat niet, haha 😊. Mij grijpt (financiële) armoede in de stad (eigenlijk in heel het land, wereld) enorm aan. Financiële armoede werkt domeinoverstijgend, het gaat over gezondheid, wonen, onderwijs etc. Het is gewoon niet te bevatten dat in een land als Nederland mensen afhankelijk zijn van een voedselban. Het feit dat door de coronacrisis het aantal Amsterdammers met 50% is gestegen en dat er ook nog 800 “ economische daklozen” erbij zijn gekomen. En aan de andere kant hoor je dat het aantal miljoenairs enorm is gestegen. Dit is gewoon onacceptabel en ik hoop hier lokaal veel aandacht voor te generen en met het maatschappelijk middenveld te werken aan duurzame oplossingen. Ook wil ik werken aan een goed inburgeringsbeleid voor nieuwkomers. De afgelopen jaren heb ik hier vanuit mijn eigen stichting veel aandacht voor gevraagd en hebben wij met verschillende gemeenten in het land gewerkt aan beter beleid voor nieuwe Nederlanders.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Ik hoop dat het aantal bewoners die afhankelijk zijn van de voedselbank en kampen met allerlei vormen van (financiële) armoede sterk is gedaald. Ik hoop dat wij een duurzame vorm van opvang en participatie hebben geïmplementeerd voor Amsterdammers zonder documenten. Ik hoop dat wij kunnen spreken van diverse representatie in alle lagen binnen Amsterdamse publieke en niet-publieke sectoren. And last but not least hoop ik dat wij de expertise van het krachtige maatschappelijke middenveld kunnen inzetten bij het implementeren van beleid.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Haha, goede en leuke vraag! Nou, om heel eerlijk te zijn vind ik het vooral belangrijk dat je gaat stemmen. Verdiep je in de partijen, kijk of de idealen en werkwijze (grotendeels) bij jou passen. En verdiep je dan ook in de kandidaten, google ze of benader ze!

 En kijk dan vooral welke kandidaat jij denkt die jouw belangen het beste kan vertegenwoordigen. Mocht dat toevallig op mij zijn, wil ik je alvast heel erg bedanken voor je vertrouwen!

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Je kan mij vinden op LinkedIn (Milka Yemane) en via Instagram (@milka_yemane). Als je meer wil weten over mijn stichting  kan je de website www.stichtinglemat.com bekijken.