Kandidaten van Kleur

about_1

Mikal Tseggai – PvdA #17

www.mikaltseggai.nl

Mijn naam is Mikal Tseggai en ik ben fractievoorzitter voor de PvdA in Den Haag. Ik ben geboren en opgegroeid in Haarlem en verhuisde op mijn achttiende voor mijn studie naar Den Haag. Tijdens mijn studie werkte ik bij de Universiteit Leiden, bij een weekendschool in de Haagse wijk Transvaal en als tolk voor Eritrese vluchtelingen.

In de gemeenteraad houd ik mij bezig met ruimtelijke ordening, onderwijs, integratie en veiligheid. In Den Haag heb ik mij onder andere ingezet voor toegankelijke huiswerkbegeleiding voor Haagse kinderen, de realisatie van een slavernijmonument en de afschaffing van Zwarte Piet. Als gemeenteraadslid vind ik het belangrijk om de verbinding te zoeken tussen verschillende groepen in Den Haag en om mij in te zetten voor gelijke kansen voor iedereen in de stad.

Naast mijn werk in de gemeenteraad volg ik de master Development Studies aan het Institute of Social Studies. Ook geef ik trainingen voor zowel Critical Mass, een stichting die bewustzijn creëert over uitsluiting en discriminatie in de samenleving als de Foundation Max van der Stoel, de internationale stichting van de PvdA.

Ik geloof in een samenleving waarin iedereen een eerlijke kans krijgt. Dat we mensen die het moeilijk hebben vooruit helpen. Dat we daar met zijn allen een succes van kunnen maken. Maar die samenleving waar ik in geloof is voor veel mensen helaas nog geen werkelijkheid. Dat maakt me boos. En daarom wil ik de Tweede Kamer in. Het is tijd voor verandering. Het is tijd om te knokken voor meer kansengelijkheid in het onderwijs, zodat ieder kind zijn of haar dromen na kan jagen. Voor meer betaalbare woningen, zodat ook jongvolwassenen een kans hebben op de woningmarkt. Tijd om te knokken voor een samenleving met gelijke kansen op de arbeidsmarkt, waarin we opkomen voor flexwerkers en discriminatie bestrijden. Een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Na mij drie jaar ingezet te hebben als raadslid in Den Haag, wil ik de strijd voor een eerlijker Nederland nu voortzetten in de Tweede Kamer.