Kandidaten van Kleur

about_1

Melody Deldjou Fard – Groenlinks #36

www.melodydeldjoufard.com

“Van Iran naar Heerlen, Utrecht en het Binnenhof”
“De stem van vluchtelingen, dat mag niet ontbreken in onze Tweedekamer.”

Melody werd geboren in Teheran, vlak voor de Golfoorlog. Op haar 15e vluchtte ze naar Nederland. Opgroeiend in een achterstandswijk van Heerlen, leerde ze zichzelf Nederlands via ondertiteling van de soapserie “The Bold and the Beautiful”. Later verhuisde ze naar de bruisende studentenstad Utrecht.

Een studie aan de Hogeschool voor de Kunsten cum laude afronden leidde Melody niet naar een vaste baan. Ze werd zzp’er en ging daarnaast bij een receptie werken om rond te komen.

Na veel vallen en opstaan, kwam in 2017 eindelijk een kans waardoor meer deuren opengingen.
Dankzij het Ministerie OCW deed ze mee aan een leiderschapsopleiding (Bestuurs-en Organisatiewetenschappen aan de UU). Als creatief persoon was ze altijd al maatschappelijk betrokken (kunst/social design), maar vooral beeldend en vanuit de zijlijn agenderend. Deze opleiding gaf haar de nodige kennis over beleid, waardoor ze vol kracht de politieke arena in durfde te stappen.

Ze meldde zich bij GroenLinks en kwam op plek 5 van de kandidatenlijst voor de gemeenteraad van Utrecht terecht. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen was Melody ook campagneleider van GroenLinks Utrecht.
Ze voelt zich nog steeds supertrots op de mooie, historische resultaten die het team van GroenLinks Utrecht heeft weten te behalen.

Melody’s verhaal is er een van vallen en opstaan, van strijdbaarheid, daadkracht, hoop, en optimisme.

Als volksvertegenwoordiger zet Melody zich enthousiast in voor een samenleving waarin iedereen gezien en gehoord wordt, en waar eerlijke kansen zijn voor ons allemaal.

In Utrecht heeft Melody tot op heden vele lokale politieke successen geboekt op onderwerpen zoals rechten en positie van vrouwen, aandacht voor de positie van zwarte, bi-culturele, en vluchtelingenvrouwen, aandacht voor de positie van mbo-studenten en stagediscriminatie, en aandacht voor de arbeidspositie van culturele makers en freelancers.
Door haar inzet krijgt Utrecht na de Black Lives Matter-demonstraties een eigen Slavernijmonument en zullen de 150-jarige afschaffing van het slavernijverleden en Ketikoti in 2023 in Utrecht stadsbreed gevierd worden.
Ook is Utrecht een van de eerste steden die is begonnen met de aanpak van mbo-stagediscriminatie.

Melody is vastberaden op deze onderwerpen nog breder door te pakken in de landelijke politiek.
Sinds dit jaar is Melody voor GroenLinks kandidaat voor de Tweede Kamer. En is een van de weinig kandidaten met een vluchtelingen achtergrond.
“In de politiek heb ik een missie: ik wil ervoor zorgen dat alle ongehoorde stemmen gehoord worden, omdat ze ertoe doen. Vernieuwing, feminisme en vrouwelijk leiderschap, vluchtelingen en integratie, nieuwe perspectieven en creatieve oplossingen, cultuursector, groene economie, en gelijke kansen voor iedereen. Daar sta ik voor!”