Kandidaten van Kleur

about_1


Melody Deldjou Fard

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Utrecht, GroenLinks, 1, plek 9

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben geboren in Teheran, vlak voor de Golfoorlog. Op mijn 15e vluchtte ik naar Nederland. En groeide op in een achterstandswijk in het Zuid-Limburgse Heerlen. Ik leerde mezelf Nederlands via de ondertiteling van The Bold &the Beautiful. Later verhuisde ik naar de studentenstad Utrecht waar ik tot op heden mijn thuis heeft gevonden. Het cumlaude afronden van een studie aan de Hogeschool voor de Kunsten leidde niet naar een vaste baan, waardoor ik zzp’er werd. Uiteindelijk na vele jaren van vallen en opstaan, openden meer deuren. Dankzij een leiderschapsopleiding, kreeg ik de nodige beleidskennis om vol kracht de politieke arena in te durven stappen. Om gedreven vanuit eigen levenservaringen, samen met GroenLinks te strijden voor verandering. Ik maakte sinds 2018 als Volksvertegenwoordiger de stem van vele Utrechters hoorbaar in de politiek. En boekte ik samen met Utrechters mooie successen voor de stad. Hier ben ik enorm trots op!

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Mooi initiatief om groepen die vaak ondervertegenwoordigd zijn in de politieke arena, meer in de spotlight te zetten. Enorm hard nodig! Kijk nou naar de Utrechtse gemeenteraad. Hier ben ik momenteel de enige vrouw van kleur en de enige persoon met een vlucht achtergrond. Ook op de komende kandidatenlijsten staan geen hooggeplaatste vrouwen met vlucht achtergrond. Dit zorgt ervoor dat niet alle Utrechters zich gerepresenteerd voelen in de politiek. Hun verhalen blijven vaak onzichtbaar. Dit kan en moet anders!

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Ik ben geboren in Teheran, maar gevormd in Utrecht. Ik woon hier al 23 jaar. Hier heb ik gestudeerd, vrienden en herinneringen gemaakt. Utrecht is mijn thuis. Dit gevoel is voor mij het meest mooie aan deze progressieve, linkse en gezellige stad.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Afgelopen vier jaar hebt ik als volksvertegenwoordiger samen met Utrechters veel voor elkaar gebokst. Maar er is nog steeds veel meer werk aan de winkel. Ik wil in een nieuwe termijn opnieuw de schouders hieronder zetten. En strijden voor eerlijke kansen. Utrecht moet een thuis zijn voor ons allemaal!

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Ik wil me inzetten om de vaak ongehoorde stemmen in de politieke arena meer zichtbaar te maken. Specifiek wil ik me blijven hard maken voor de aanpak van mbo stage discriminatie. Dit is het onderwerp waarmee Utrecht door mijn inzet landelijk voorop loopt. Ook wil ik me inzetten voor een eerlijke beloning van cultuursector en culturele zzp’ers. Want wie werkt moet fatsoenlijk betaald worden! En niet te vergeten de rechten en positie van vrouwen, dit moet hoger op de agenda van de lokale politiek. Hier maak ik me hard voor en ik wil in de nieuwe periode op doorpakken.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Vier jaar geleden ging ik zonder enige politieke achtergrond, de arena in omdat ik een missie had. Ik wilde werken aan een rechtvaardige duurzame samenleving. Ik hoop dat ik door alles wat ik voor elkaar bokste, heb kunnen laten zien dat ik een harde werker ben die van aanpakken weet. Ik heb me ingezet voor veel belangrijke onderwerpen, en hier ben ik oprecht trots op. Maar, ik ben nog lang niet klaar!

Samen met Utrechters bokste ik onder andere dit voor elkaar:

  • Utrecht krijgt een Slavernijmonument en viert Ketikoti
  • Utrecht loopt voorop in Nederland en pakt stagediscriminatie van mbo studenten aan.
  • Langste regenboogfietspad ter wereld op de Uithof.
  • De top van de gemeente verdubbelt binnen 5 jaar haar diversiteit.
  • Een ambitieuze anti-discriminatie agenda.
  • Aanpak discriminatie tegen zwarte, bi-culturele en vluchtelingenvrouwen.
  • Utrecht krijgt een Islamitische begraafplaats.
  • Er is aandacht gekomen voor de vrouwenrechten.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?

www.melodydeldjoufard.com