Kandidaten van Kleur

about_1

Maikel La Rose – ChristenUnie Zuid-Holland

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Provinciale Staten lijst ChristenUnie Zuid-Holland: positie 18
Waterschap Hollandse Delta (Zuid-Holland): Lijst 9, positie 17 

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben in Rotterdam geboren en getogen en mijn ouders komen uit Suriname. Ik woon in Rotterdam Zuid en ik ben daar heel actief qua vrijwilligerswerk. Met name het helpen van mensen die aan de rand van de samenleving leven met hun schulden problematiek, maar ook een stukje jongerenwerk.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Een platform bieden voor politiek talent met een migratie achtergrond. Uit onderzoek is gebleken dat driekwart van de jongeren met een migratie achtergrond gaat niet stemmen. Deze jongeren voelen zich niet vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. De politiek zou een weerspiegeling moeten zijn van de samenleving. Dit soort berichten zijn reden genoeg voor mij om als man van Kleur het initiatief van Kleur in de Kamer te steunen.

Wat vind je het leukst aan je provincie en waarom?
Rotterdam natuurlijk! De stad met een mooie culturele smeltkroes waarin ik ben opgegroeid. Zuid-Holland is prachtig en bestaat voor een zesde deel uit water. Al dat water is goed voor de natuur, economie, recreatie, woon en werkgelegenheid. Alles is er te vinden!

Wat wil je als eerste veranderen zodra je statenlid bent?
Ik wil mij namens de ChristenUnie in gaan zetten voor een eerlijke verdeling van nieuwe woningen, het OV als levensader tussen stad en omgeving en een duurzame eerlijke samenleving. Meer ruimte voor elkaar!

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je provincie?
Een politieke bijdrage aan een gezonde samenleving in de provincie Zuid-Holland waar meer ruimte is voor elkaar! Maar ook een Zuid-Holland met een eerlijke verdeling qua ruimte, waar niemand meer hoeft te vechten voor een plekje.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Al ruim 20 jaar zet ik mij vrijwillig in voor de mensen die leven aan de rand van de samenleving. Voor deze groep mensen wil ik mij extra gaan inzetten. Zelf werk ik als bankier (compliance expert) bij een grootbank en ben ik een gezegend mens. Wij mogen wat meer omzien naar elkaar. 

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
LinkedIn: Maikel la Rose
Instagram: Maikel la Rose
Facebook: Maikel la Rose