Kandidaten van Kleur

about_1


Leroy Lucas

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Utrecht, GroenLinks , Lijst 1 nummer 12

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Mijn naam is Leroy Lucas en ik ben geboren op Curaçao. Toen ik 8 jaar oud was, verhuisde ik naar Nederland. Mijn moeder en ik kwamen in Groningen terecht, omdat mijn tante daar al woonde en van plan was te gaan trouwen met haar man. Mijn moeder heeft daar ruim 25 jaar in de zorg gewerkt en mijn arbeidsethos is door haar gevormd. Wat veel mensen niet van mij weten, is dat ik een geek ben. Sinds mijn jeugd lees ik graag comicbooks van Marvel en DC. Tegenwoordig woon ik in Utrecht en werk ik bij de FNV. Daarvoor woonde ik in Rotterdam en werkte ik bij de gemeente Rotterdam.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Het zorgt voor exposure. Ik denk dat het een goed initiatief is om onze mensen een platform te geven waar we ons kunnen voorstellen en waar wij ons kunnen presenteren aan een groot publiek. Ik hoop dat wij hierdoor ook de jongere generatie biculturele mensen kunnen inspireren om politiek bezig te zijn. 

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Ik vind de gemoedelijkheid het leukst. Ik heb in het Noorden gewoond en de mensen die daar hebben gewoond, weten dat normaal doen al gek genoeg is. Utrecht komt daar dichtbij in de buurt. Utrecht is relatief rustig en gemoedelijk, maar toch 1 van de grote steden.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Ik wil de verhitte woningmarkt zoveel mogelijk reguleren en aanpakken. Het is op dit moment een wilde westen en velen zijn hiervan  slachtoffer. Deze wooncrisis moet aangepakt worden.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Ik hoop dat we tegen die tijd vergunningen hebben betreffend verhuur van woningen en een strakke richtlijn voor verhuurders. En dat we ervoor gezorgd hebben voor meer kansengelijkheid en verbinding tussen de inwoners van Gemeente Utrecht.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Omdat ik me keihard ga inzetten voor de mensen die op wat voor manier dan ook niet gehoord werden. Daar bedoel ik de mensen mee die ongekend onrecht hebben ervaren door onze overheid.
Utrecht is een stad voor iedereen. Dus laat de gemeente er dan ook uitzien als iedereen die in Utrecht woont. Een goede afspiegeling van de samenleving is belangrijk. De overheid moet hierin het voortouw in nemen.  

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
https://utrecht.groenlinks.nl/12-leroy-lucas
@lfllucas Instagram
Twitter.com/LeroyLucas