Kandidaten van Kleur

about_1

Jaap Jonkers – CDA #27

Mijn naam is Jaap en kansen geven kan. Als baby lag ik niet in een gespreid bedje. Ik ben te vondeling gelegd bij een katholiek weeshuis in La Paz, Bolivia. Ik ben dankbaar dat ik niet hoefde op te groeien tot schoenpoetser in de straten van La Paz maar via adoptie terecht kwam in een liefdevol gezin in Hardenberg. Omdat het lot mij gunstig was gezind, zie ik het helpen van anderen en het doorgeven van kansen als mijn verantwoordelijkheid. Daarom heb ik mij gekandideerd als volksvertegenwoordiger namens het CDA.

Al 15 jaar werk ik samen met studenten om ondernemerschap te stimuleren, armoede te verlichten en de natuur te beschermen. Dit doen wij via microfinancieringsprojecten in Bolivia, Zambia, Tanzania, Cambodja en voorheen Madagaskar en Maleisië. Daarnaast heb ik als reserve officier bij de Koninklijke Landmacht geholpen bij wederopbouwprojecten in conflictgebieden. Door deze ervaringen besefte ik dat ik op mijn best ben in dienst van de samenleving.

Als Kamerlid wil ik werken aan een samenleving waarin wij niet in competitie zijn met elkaar maar samen de verantwoordelijkheid nemen de grote uitdagingen van deze tijd aan te pakken. Daartoe reken ik toenemende armoede als gevolg van de coronacrisis en het klimaat. Ik ga voor een Nederland met meer solidariteit tussen bevolkingsgroepen, meer kansengelijkheid en aansprekende klimaatdoelen. Ik hoop dat jij mij daarbij wil helpen.

Mijn website: www.jaapjonkers.nu
Mijn campagnefilmpje: https://vimeo.com/501823116