Kandidaten van Kleur

about_1

Hera Butt

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Den Haag, GroenLinks, lijst 4, nummer 6

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben opgegroeid in de Schilderswijk en ik ben daar trots op. Voor mij is dat een plek waar ik me thuis voel. Tegelijkertijd realiseer ik me hierdoor ook hoe kwetsbaar het leven kan zijn in een sociaal economisch achtergestelde buurt met multiproblematiek. Dit is een belangrijke drijfveer voor mijn maatschappelijke betrokkenheid.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Diversiteit (in brede zin) is van toegevoegde waarde, daar ben ik van overtuigd. Dit geldt zeker ook voor de politiek zou ik zeggen.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Ik vind eigenlijk veel leuk aan de stad.
Den Haag is de stad van vrede en recht. Het is een super diverse stad, met drukte maar ook rust. En ik ben dol op het bos en het strand.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Ik wil veel aanpakken. Kansenongelijkheid (in het onderwijs) en een goede jeugdzorg staan heel hoog op mijn lijst. Maar toenemende dakloosheid, armoede en de kloof tussen de burger en overheid verdienen ook direct een goede aanpak.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Een nog mooiere stad waarin iedereen zich goed voelt en zichzelf kan zijn. Waarin iedereen gelijke kansen heeft en zich kan ontwikkelen: jong en oud.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Den Haag is een mooie stad maar ik zie ook kansen voor verbetering en vooruitgang. Ik ben geboren in Den Haag, opgegroeid in de Schilderswijk en ken de stad goed. Inmiddels heb ik een bevoorrechte positie maar ik zie en hoor om me heen wat het betekent als je niet altijd de wind in de rug hebt en de overheid niet (meer) vertrouwt.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
https://nl.linkedin.com/in/hera-butt-77561784