Kandidaten van Kleur

about_1


Heera Dijk

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Stad: Delft
Partij: D66
Lijstnummer: 3
Positie op de lijst: #6

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten
Ik kan ervoor zorgen dat anderen het beste uit zichzelf naar boven halen: uit je comfortzone durven gaan. Ik hou ervan de lat hoog te leggen voor mezelf, of dat nu gaat om iets op het werk of om sport. Ik wil het beste eruit halen, het gevoel hebben alsof ik er alles aan gedaan heb. Dat zorgt niet alleen voor een drive bij mij, maar hierdoor neem ik anderen ook mee. Ik heb veel modellenwerk gedaan, door dit werk heb ik geleerd nooit op te geven. Je hoort vaker ‘nee’ dan ‘ja’ en bij een opdracht ga je met het hele team voor het beste resultaat.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Ik heb me nooit bewust gerealiseerd dat je rolmodellen nodig hebt, dat je mensen nodig hebt waarin je jezelf herkent. Mensen die net zo zijn als jij, met dezelfde achtergrond, met hetzelfde verhaal en dezelfde droom. Zeker in onze samenleving waar er zoveel verschillende mensen met diverse achtergronden wonen is representatie belangrijk. Dat is ook de reden dat ik me politiek inzet. Mensen van kleur gaan minder vaak stemmen, voelen zich niet gehoord en herkennen zich niet in de Nederlandse politiek. Ik wil die verbinding maken voor mensen die zich nu nog niet herkennen in de politiek. 

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Ik ben geboren en getogen in Delft. Delft is een mooie oude stad, we hebben een rijke geschiedenis, denk maar aan het Delfts Blauw. Delft staat ook bekend als een Kennisstad. In Delft is een breed aanbod aan onderwijs. We hebben de Technische Universiteit, er zijn 2 Hogescholen en een MBO. 
Ik heb in verschillende wijken gewoond, iedere wijk heeft weer andere energie. De laatste jaren vind ik Delft internationaler aanvoelen, dit brengt een nieuwe vibe met zich mee, het maakt Delft nog leuker. Ik kan niet anders zeggen dat ik van Delft houd! 

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Ik heb me echt zorgen gemaakt over het onderwijs tijdens de pandemie. We hebben nu twee jaar corona-onderwijs achter de rug. Er is veel online lesgegeven. Ik ben zelf docent en ik weet dat het niet altijd even makkelijk is geweest. Voor de leerlingen, voor de studenten en docenten. Door de coronacrisis is er extra geld vrij gemaakt voor het onderwijs. Scholen kunnen met dit geld onderwijsachterstanden voorkomen. Als raadslid zal ik proberen samen met de andere fracties als doel te stellen na te blijven gaan of het extra geld daadwerkelijk ervoor gezorgd heeft dat deze achterstanden minder zijn geworden. 
En of wij als gemeente nog meer moeten faciliteren om gelijke kansen in het onderwijs te blijven creëren.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Dan hoop ik dat we weer een normale samenleving hebben, zonder pandemie, zonder corona-onderwijs. De oorlog die nu gaande is in Oekraïne is heftig om aan te zien. Ik focus me daarom nu op kleine dingen, bijvoorbeeld dat er weer activiteiten kunnen worden georganiseerd. Maar ik hoop vooral dat we over vier jaar in een rustigere wereld leven, zowel lokaal als mondiaal. Dat we samen blijven werken aan een veiligere toekomst.

 Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik wil de brug zijn voor mensen die zich nu niet gehoord en gezien voelen door de politiek. Ik ben een echte verbinder, samen een dialoog voeren, dat vind ik belangrijk. Ik zie dat er niet voor iedereen gelijke kansen zijn in onze maatschappij, dat moet anders. 
Laatst hadden wij in Delft een collegetour met onze minister Dijkgraaf, ik had alle basisscholen in Delft aangeschreven en uiteindelijk met onze lijsttrekker ervoor gezorgd, dat leerlingen uit groep 8 van de basisschool de Horizon uit Delft (https://www.linkedin.com/posts/maritbouma_vandaag-waren-wij-met-de-leerlingen-te-gast-activity-6902633304848236545-UGNH) hier ook bij aanwezig konden zijn. Deze leerlingen zouden anders nooit hierbij betrokken zijn geweest. Een bijzonder moment voor iedereen. Overigens was door een livestream de collegetour voor alle basisschoolleerlingen in Delft te volgen.
Ik zorg voor verbinding, heel belangrijk in de politiek. Ik probeer verder te kijken dan wat nodig is. En daarom moet je op mij stemmen. 

 Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Mijn website is in de maak: www.heeradijk.nl, maar volg me vooral op Instagram (https://www.instagram.com/heera.d/) en LinkedIn (https://nl.linkedin.com/in/heeradijk)

.