Kandidaten van Kleur

about_1

Funda Ileri – DENK Zuid-Holland

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten
Sinds mijn jeugd ben ik vrijwillig mantelzorger voor een gehandicapt familielid, waar ik zo vaak mogelijk op bezoek ga en graag over hem ontferm. Daarnaast ben ik een echte familiemens en krijg ik daar veel steun en energie uit om mij in te zetten voor anderen.  

Wat is volgens jou het belang van een organisatie als Kleur de Kamer?
Kleur de kamer zet rolmodellen op kaart en stimuleert maatschappelijke betrokkenheid om mee te denken, er te zijn en een stem van iedereen te laten horen in de samenleving. Dit doen zij door een brug te slaan tussen de kiezers en de kandidaten. Maar ook geven zij de mogelijkheid om onderwerpen van verschillende perspectieven te benaderen en te discussiëren. Daarnaast biedt Kleur de kamer ook de gelegenheid om in contact te komen met mensen van gedeelde visie danwel verschillende visie en daardoor saamhorigheid ontstaat door het delen van dezelfde problemen met elkaar.   

Wat vind je het leukst aan je provincie en waarom?
Zuid-Holland is de meest veelzijdige en kleurrijke provincie van Nederland in mijn opinie. Het is een regio met veel verschillende soorten mensen. Daarnaast een thuis van de haven van Rotterdam die verbinding maakt met de wereld, het internationale gerechtshof die ons wereldbekend maakt, de bollenstreek in de Westlandse kassen en natuurgebieden er is zo veel om op te noemen. Een stuk gebied dat zeer in trek is om in te wonen, werken en recreëren. Ik ben trots op Zuid-Holland en de mensen die dit stukje aarde mooier maken voor de bewoners van Zuid-Holland en de wereld. 

Wat wil je als eerste veranderen zodra je statenlid bent?
Ik maak mij oprecht zorgen over discriminatie op de woning -en arbeidsmarkt. Daarom wil ik mij voornamelijk richten op de toegankelijkheid van werkgelegenheid en een betaalbare woningmarkt. Dit vooral voor jongeren, zij dienen immers met een frisse start te kunnen beginnen aan hun levensfase en inrichting van het eigen leven moet voor iedereen mogelijk zijn. Kansengelijkheid is voor mij daarbij dan ook een prioriteit om aan te werken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er betaalbaar openbaar vervoer is voor iedereen en zou dit op provinciaal niveau meer getrokken moeten worden in plaats van alleen aan de gemeentes over te laten. Het lijkt erop dat in de meeste gevallen de auto goedkoper is dan het openbaar vervoer en daar moet verandering in komen! Niet alleen vanwege klimaatproblematiek maar ook armoede in de samenleving in ogenschouw genomen.  

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in de provincie?
Ik hoop dat burgers mij kunnen bereiken zodat ik een stem kan vormen van die mensen die momenteel niet gehoord worden. Ik hoop dat ik het stukje vertrouwen in politiek en meer laagdrempeligheid kan brengen met mijn luisterende oor en toegankelijkheid voor mensen. We zitten met zijn alle in een moeilijke periode na Corona en het zal er niet makkelijk op worden, maar hopelijk zullen wij zorgdragen dat wij een stukje van de last van onze burgers van de schouders af kunnen nemen.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
De komende tijd zal ik mij als sociaal en maatschappelijk betrokken juriste, maar vooral als in Zuid-Holland geboren en getogen vrouwelijke burger keihard inzetten met mijn dynamische actieve houding en barstenvol prille nieuwe ideeen. Met mij zal gekozen worden voor iemand die het verschil kan tonen met de energieke, positieve en enthousiaste houding. Iemand met een maatschappelijk betrokken persoonlijkheid die de zaken vanuit verschillende disciplines kan benaderen en beoordelen. Daarnaast maak ik mij altijd graag sterk voor anderen en ben ik bekwaam om positie in te nemen als juriste wanneer het recht wordt geschonden. Graag wil ik ook in de toekomst in Zuid-Holland mijn bijdrage leveren door een stem te zijn van de noodkreet van mijn achterban.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden? 
www.fundainpolitiek.nl 
https://taplink.cc/fundaileri