Kandidaten van Kleur

about_1

Fatihya Abdi – PvdA #30

“Vol strijdlust en enthousiasme zet Fatihya Abdi (1991) zich in voor een eerlijk, groen en solidair Nederland. Fatihya is geboren in Wageningen als de dochter van politiek vluchtelingen uit Somalië. Ze bracht haar jeugd door in Smitsveen, Soest, in een liefdevolle buurt met grote verschillen. Een plek waar het moeilijk was om hardop te dromen. Deze buurt vormde Fatihya’s wereldbeeld en idealen.

Op haar 18e besloot Fatihya lid te worden van de PvdA omdat ze zich niet wilde neerleggen bij de realiteit van haar wijk. Ze wilde zich hard maken voor een Nederland waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar leven vorm te geven. Een land waarin we echt naar elkaar omkijken.

Fatihya heeft Politicologie en Internationale Betrekkingen gestudeerd en is nu senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ze houdt zich o.a. bezig met Europese vraagstukken. Hiervoor werkte Fatihya als consultant in Londen. Eerder werkte ze als freelancer bij de VPRO en heeft ze verschillende opdrachten gedaan voor o.a. de gemeente Amsterdam, Critical Mass, Oxfam Novib en de PvdA.