Kandidaten van Kleur

about_1


Eyasu Balcha

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Rotterdam, D66, lijst 3, nummer 8

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben elke week te vinden bij Heilige Boontjes in Rotterdam, een koffietent die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Rolmodellen zijn belangrijk op het hoogste niveau. Rolmodellen in alle kleuren, maten en vormen. De nieuwe generatie personen van kleur moet ons kunnen zien en denken “dat kan ik ook!!”.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Rotterdam is tantoehip! Een stad met uitdagingen, en een stad die van aanpakken houdt. De transformatie de afgelopen 10 jaar is enorm. Supermooi om te zien wat de volgende 10 jaar gaat brengen!

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Ik wil dat LHBTQI+-personen veilig over straat kunnen. Altijd. Overal. Met name LHBTQI+-personen met een andere culturele achtergrond hebben te maken met uitsluiting en onveiligheid. Onacceptabel!

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Ik wil dat alle Rotterdammers zichtbaar zichzelf kunnen zijn! Transgender personen, personen met hoofddoekjes, klompen, minirokjes of wat dan ook. Doe je ding!

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik zet me al jaren vrijwillig in voor de LHBTQI+-gemeenschap. Maar die strijd is breder: iedereen verdient een zichtbare plek in Rotterdam. Ik vecht graag verder in de arena waar het moet: de gemeenteraad!

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Instagram.com/eyasu_balcha