Kandidaten van Kleur

about_1


Elly André

Mijn naam is Elly André, kandidaat-raadslid nummer 4 voor D66 op lijst 4 van de gemeenteraadsverkiezingen in Apeldoorn.

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik houd erg van koken! Ik vind het leuk om op die manier kennis te maken met verschillende culturen en keukens uit de hele wereld. Het is voor mij een leuke en leerzame manier om mijn horizon te verbreden, vooral aangezien het niet meer mogelijk is om naar sommige landen te reizen in verband met de pandemie.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Het belang van een initiatief als Kleur de Kamer is om te laten zien dat de politiek van iedereen is, ongeacht wie je bent. Kleur de Kamer is er om iedereen welkom te laten voelen en te vertegenwoordigen. Iedereen is uniek en door middel van Kleur de Kamer wordt het voor iedere burger mogelijk om zichzelf terug te zien in de politiek. Dat is een fijn gevoel, mensen hebben namelijk representatie nodig. Ik vind het daarom mooi dat Kleur de Kamer zich inzet voor inclusie en diversiteit in de politiek.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Het leukste aan Apeldoorn vind ik dat het een combinatie is van dingen die ik belangrijk vind in een stad. Apeldoorn is erg gezellig, niet alleen op gebied van horecagelegenheden, maar ook op gebied van de mensen. Je groet iedere dag je buren, op burendag krijgen we een bosje bloemen, noem maar op. Het sociale contact vind ik erg waardevol. Daarnaast heeft Apeldoorn een mooie geschiedenis die terug te vinden is in musea en mooie monumenten. Last but not least, heeft Apeldoorn prachtige natuurgebieden, waar je urenlang met een kopje koffie of thee kan wandelen en kan genieten van de natuur.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Zodra ik raadslid ben wil ik als eerst in gesprek gaan met allerlei soorten Apeldoorners. Jong, oud, man, vrouw, hetero, lhbti’er, migratieachtergrond of niet et cetera. Ik wil graag te horen krijgen met wat voor problemen zij kampen en hoe ik als raadslid kan helpen. Ik wil alle burgers namelijk helpen en vertegenwoordigen.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Ik hoop over 4 jaar in een gemeente te wonen waarin iedereen zich vertegenwoordigd en gehoord voelt. Ook zou ik graag een groene en duurzame gemeente willen realiseren waarbij goed onderwijs en een betaalbare en toegankelijke woningmarkt centraal staat. Verder wil ik over 4 jaar hebben bereikt dat het in mijn gemeente vanzelfsprekend is om allerlei soorten mensen in de politiek te hebben, jong en oud en met verschillende achtergronden.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Men zou op mij moeten stemmen omdat ik me verbonden voel met Apeldoorners en samen met hen midden in de maatschappij sta, niet erboven. Ik begrijp, soms zelfs uit eigen ervaringen, welke problemen er spelen in Apeldoorn en hoe erg de noodzaak is voor verandering. Ik wil niet dat er een afstand bestaat tussen de lokale politiek en haar burgers. Een afstand waarbij de politiek enkel beslissingen neemt over haar burgers, maar geen échte band met ze heeft. Je zou op mij moeten stemmen omdat ik samen met Apeldoorners Apeldoorn wil verbeteren. Ook zou men op mij moeten stemmen voor een jong en fris geluid. Jongeren zijn namelijk erg ondervertegenwoordigd in de politiek. Dit vind ik jammer en hier wil ik graag verandering in brengen. Jongeren zijn immers de nieuwe generatie!

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Voor meer informatie over mij kan je kijken op:
https://d66.nl/apeldoorn/mensen/elly-andre/

Of op mijn LinkedIn: Elly André
https://www.linkedin.com/in/elly-andr%C3%A9-664529206/