Kandidaten van Kleur

about_1


Duer Dania

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Rotterdam, D66, Lijst 3, Kandidaat #10

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Wat de meeste mensen niet van mij weten is dat ik een grote liefhebber ben van interieur en styling. Als ik bezig ben met interieur kan ik mijzelf verliezen in prachtige plaatjes van woonbladen, interieurwinkels en Pinterest. Vroeger was ik bijna elke dag met interieur bezig en vond ik het leuk om vrienden te helpen met het inrichten van woonruimtes. Babykamers zijn nog altijd mijn favoriete ruimtes om te doen.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Ik blijf het herhalen: representatie is belangrijk! Het is algemeen bekend dat een aantal groepen, zoals vrouwen, LHBTQI+ community en mensen van kleur, te weinig worden gerepresenteerd in de politiek. Vooral voor de groep mensen van kleur vind ik Kleur de Kamer een goed initiatief en ook ontzettend nodig. Ik zie Kleur de Kamer als een podium voor (kandidaten-) politici van diverse achtergronden. Op deze manier zijn de (kandidaten-) politici zichtbaarder en kan men een keuze maken voor een kandidaat die hen het beste weet te vertegenwoordigen.Representatie zou niet alleen een voorwaarde maar ook een garantie voor verandering moeten zijn. Vooral voor de jeugd is het belangrijk om voorbeeldfiguren van dezelfde komaf te hebben. Mensen die hen laten zien dat ook zij iets kunnen bereiken en dat zij ertoe doen. Ga vooral stemmen! Zonder jullie steun komt er geen gekozen vertegenwoordiger in de gemeenteraad van je stad.   

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Het leukste aan Rotterdam is dat het een multiculturele en creatieve stad is. Rotterdam telt ongeveer 170 verschillende nationaliteiten, wat je niet alleen in de bonte mix van huidskleuren op straat ziet maar ook in het aanbod van winkels en eetgelegenheden.
Mijn lievelingsplek in Rotterdam is de Nieuwe Binnenweg. Een typisch Rotterdamse straat waar alles bij elkaar komt. Een straat waar je gezellig wat kan eten, een drankje doen en winkelen, maar vooral leuke mensen ontmoeten.

 Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Als eerste wil ik de betrokkenheid van inwoners van Rotterdam bij het bepalen, uitvoeren en evalueren van beleid vergroten. Er moet op een laagdrempelige manier meer inzicht gegeven worden in waar de gemeenteraad mee bezig is en Rotterdammers moeten er vanaf het begin bij betrokken worden. Niet alleen via de digitale kanalen van de gemeente, maar ook fysiek in de wijk dichtbij de mensen waarbij er een succesvolle samenwerking ontstaat tussen bewoners, gemeenschap en de overheid met talenten van bewoners als uitgangspunt.
Als het aan mij ligt doet iedereen mee in Rotterdam!

 Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Misschien ben ik te ambitieus, maar over 4 jaar hoop ik bereiken te kunnen hebben dat er voldoende betaalbare woningen zijn, ruimte is voor talentenontwikkeling binnen Kunst en Cultuur, alle Rotterdamse kinderen toegang hebben tot goed onderwijs en dat alle Rotterdammers zowel fysiek als digitaal meedoen in de stad.
Daar wil ik mij in ieder geval 100% voor inzetten.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik ben een “mensen mens”. Ik houd ervan om mensen met elkaar te verbinden. Ik geloof namelijk dat je alleen met een open houding, werkelijk belangstelling kunt hebben voor de ander. Verbinding maakt het mogelijk om meer te weten te komen over de behoeften, gevoelens en dromen van de ander. Dat hebben we in deze tijd hard nodig!
Rotterdam is een dynamische wereldstad die internationaal groot is geworden door een hands-on mentaliteit en aanpak. Toch zijn er een aantal uitdagingen zoals veiligheid, leefbaarheid en kansengelijkheid, die mij zeer aan het hart gaan.
Met de steun van mijn mede stadsbewoners ga ik helpen om deze problemen op te lossen en zo te zorgen dat de stad economisch toekomstbestendig en sociaal inclusief is en zoveel mogelijk Rotterdammers vertrouwen te geven in de toekomst.
Naast bovengenoemde is Rotterdam immers één van de gemeenten met de grootste aantal inwoners uit de voormalige Nederlandse Antillen (Caribische Nederlanders) in Nederland. Daarom is het belangrijk dat er een vertegenwoordiger van Caribische komaf zitting heeft in de gemeenteraad van Rotterdam. Met mij in de gemeenteraad heeft men een brug tussen de Caribische Nederlanders en de gemeente. Op die manier kan ik onderwerpen die voor onze gemeenschap (de Caribische gemeenschap) van belang zijn op de gemeentelijke agenda te krijgen.

 Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Volg mij op social media:
Instagram:        https://www.instagram.com/daniaduer/
Twitter:             https://twitter.com/duerdania
Facebook:         https://www.facebook.com/duer.dania/
LinkedIn:           www.linkedin.com/in/duerdania

Wil je nog meer over mij weten? Neem vooral contact met mij op via ikstemduer@gmail.com of via bovenstaande social media kanalen.