Kandidaten van Kleur

about_1

Carla Kabamba

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Lijst 12, plek 2, partij: BIJ1

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Wat niet op Google staat is dat ik moeder ben van een 7-jarige, dat ik in Amsterdam-Zuid woon en hiervóór in Amsterdam-Zuidoost heb gewoond. Ik ben opgegroeid in Den Haag en ben in de kerk grootgebracht. Ik heb in Den Haag veel discussies gevoerd, toneel gespeeld, spoken word gecombineerd met zang en meegedaan met debatwedstrijden. Dit deed ik zowel op school als daarbuiten, ik heb een aantal van deze debatten gewonnen. Ik ben daarnaast ook op de tweede plek geëindigd voor de BBC Young Public Speaking Award in 2003.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Het belang is dat mensen van kleur de kans krijgen om samen te werken en samen sterker te staan, wat tegenover de situatie hiervóór staat waar mensen van kleur eilandjes binnen partijen en heel makkelijk tegen elkaar uitgespeeld konden worden. Nu zitten we in een land dat een overlegcultuur heeft en politiek is vaak een spel van compensatie en water bij de wijn doen. Dat gaat makkelijker als je samen sterk staat en elkaar kent.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Ik vind de diversiteit van nationaliteiten het leukste aan mijn gemeente. Je kan mensen van over de hele wereld ontmoeten in één stad, dat kan niet overal. Daarnaast zijn we goed op weg als het gaat om het houden van en respecteren van mensen die verschillend van elkaar zijn op basis van ras, geslacht, gender, seksualiteit, religie, kledingstijl, noem maar op. Dat is wat ik leuk vind aan mijn gemeente, dat het zo gevuld is met kleurrijke mensen, keukens , feesten, alles.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Wat ik het eerste wil veranderen als ik raadslid is hoe er wordt gekeken naar Zuidoost, voornamelijk de jongeren in Zuidoost, en bijdragen aan positieve verandering in de vorm van onder andere financiële educatie en ondersteuning van ouders als het gaat om onderwijs van hun kinderen. Daarnaast wil ik bijdragen aan het duidelijk maken van wegen naar bepaalde carrières en ook ondernemerschap.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Over 4 jaar hoop ik iets achter te laten in de gemeente dat de moeite waard is. Ik hoop een verandering te kunnen brengen in de dingen die ik belangrijk vind, zoals de zorg voor jeugd, betaalbaarheid van woningen, leefbaarheid voor mensen die verschillend zijn en liefdevol zijn voor verschillende mensen in verschillende inkomensklassen in plaats van ze weg te jagen uit de stad door dingen duurder te maken. Ik hoop daarin een duidelijke rol te hebben.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Ik bezit ook verschillende vormen van kennis die handig zijn in de raad. Ik ben niet alleen inhoudelijk goed, ik ben ook goed in samen praten en samen overleggen met mensen die het niet mij eens zijn, het vinden van consessies. Ik kan op een demonstratie een megafoon inspreken, maar ik kan die ook neerleggen om aan tafel te zitten, te kijken naar oplossingen en die uit te voeren.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
 Link: https://carlakabamba.taplink.ws