Kandidaten van Kleur

about_1


Ara Heuvel

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Amsterdam, PvdA Zuidoost lijst 4, nummer 1 lijsttrekker

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben een aantal jaren profvoetballer geweest. Wat niet veel mensen weten is dat ik nog steeds denk dat ik goed genoeg ben om op het allerhoogste niveau te voetballen, ik ben inmiddels 46. Hahaha, dat is natuurlijk gekkigheid. Maar ik vind het nog wel steeds de leukste hobby ever! Ik speel daarom nog wekelijks bij de veteranen van Ajax.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
De behoefte voor een platform waar politici van kleur zich kunnen verenigen, betekent dat er nog een lange weg te gaan is. En precies daarom is het initiatief zo belangrijk.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Ik heb op meerdere leuke plekken in Nederland gewoond maar een mooiere stad dan Amsterdam is er echt niet, toch. Het is een echte stad met een enorme diversiteit. In de zomer is Amsterdam op z’n best. Heerlijke straatjes, gezellige parken en een paar weken per jaar Kwaku, by far het leukste festival van Nederland.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Als commissielid in Amsterdam Zuidoost hebben we te maken met een aantal serieuze uitdagingen. Wonen, armoedebestrijding en veiligheid voor jongeren, zijn wat mij betreft de meest dringende. We hebben niet de luxe om het ene probleem groter te maken dan het andere, dus we zullen op alle fronten direct aan de bak moeten

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
4 jaar is politiek gezien erg kort, maar ik ga er namens de PvdA alles aan doen om er voor te zorgen dat het masterplan voor iedereen in Zuidoost iets oplevert. Daarnaast wil ik meer betaalbare (tijdelijke) woningen, moet het gevoel van veiligheid onder jongeren omhoog en wil ik meer stageplekken voor onze jongeren bij de grote bedrijven aan de andere kant van het spoor.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Omdat ik bij een partij zit met de juiste idealen. En omdat het tijd wordt voor meer mannelijke rolmodellen in ons stadsdeel. Maar stem ook juist op mij wanneer je wil dat er resultaten behaald worden. Schreeuwen doe je bij partijen aan de zijkant. Maar echte veranderingen en beslissingen worden altijd genomen door partijen in het machtscentrum.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006296798629