Kandidaten van Kleur

about_1


Anouschka Biekman

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?

Schiedam, D66, lijst 4 kandidaat #2

 Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Iedereen heeft wel van die video’s die ze vaak op YouTube bekijken. Voor de een zijn het kattenfilmpjes en voor mij zijn het what fits in my bag video’s. Vraag me niet waarom hahahah.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Een evenredige representatie van Nederlanders met een bi-culturele achtergrond in de politiek ontbreekt. Daarom is het belangrijk dat een initiatief als Kleur de Kamer in het leven is geroepen. Een mooi platform voor kandidaten en politici van kleur. Door Kleur de Kamer krijgen deze kandidaten en politici het podium. Ze zijn zichtbaar voor kiezers met een bi-culturele achtergrond. Deze groep kiezers gaat minder snel naar de stembus, omdat zij zich letterlijk niet herkennen in de politiek. Of inhoudelijk geen aansluiting voelen bij de politieke partijen die deze bi-culturaliteit wel uitdragen. Dan is het goed dat je een initiatief als Kleur de Kamer hebt, die een breed scala van kandidaten, politici en partijen portretteert. Kleur de Kamer maakt zichtbaar dat de politiek van ons allemaal is en dat er wat te kiezen valt.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Schiedam is een authentieke gemeente. De combinatie van enerzijds het dorpse en anderzijds het stadsgevoel maakt het gezellig. Je kunt in Schiedam alles op de fietst doen en er valt veel te zien. Denk aan mooie grachtenpanden, bruggen of Bibliotheek Korenbeurs. Als je het mij vraagt een van de mooiste bibliotheken van Nederland. Het groen en de sfeer in de bibliotheek is bijzonder.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
De afgelopen periode heb ik me in de raad sterk gemaakt voor een inclusievere stad, betere leeromgeving in het onderwijs en het voorkomen van geweld achter de voordeur. Als ik straks voor een tweede periode in de raad wil ik als eerste de kansengelijkheid in het onderwijs nog meer vergroten. Door te zorgen dat in Schiedam met een pilot kan worden gestart waarbij basisschoolleerlingen een gezonde schoollunch krijgen en het mogelijk maken van een medewerker kansengelijkheid op de basisscholen.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
De politiek en de processen zijn stroperig. Alhoewel ik enorm veel kansen zie voor Schiedam, zal ik toch een focus moeten hebben. Daarom wil ik over vier jaar in ieder geval hebben bereikt dat, in het Schiedams basisonderwijs onderadvisering is aangepakt. Er een lokaal actieplan om racisme en discriminatie te voorkomen is gemaakt en wordt uitgevoerd. En dat zowel de fysieke als de mentale gezondheid van jongeren is verbeterd.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
In de eerste plaats is het sowieso belangrijk om te gaan stemmen en gebruik te maken van je stemrecht. Stem je op mij lijst 4, kandidaat #2 in Schiedam, dan is dat per definitie een stem voor meer representatie, kansengelijkheid in het onderwijs en een inclusievere Schiedam waarin iedereen zicht thuis voelt. Want ook in Schiedam laten we iedereen vrij maar niemand vallen!

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?

https://d66.nl/schiedam/mensen/anouschka-biekman/

https://anouschkabiekman.nl

of volg me op Instagram @anouschkabiekman