Kandidaten van Kleur

about_1


Angelique Duijndam

Waar kunnen jullie me vinden:

Stad: Vlissingen

Partij: Bestemming Vlissingen

Lijstnummer: 13

Positie op de lijst: 1

 

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten: 
Dat ik 1,5 jaar therapie heb gevolgd ten gevolge van een zware burnout. Het werd me allemaal teveel de zoektocht naar mijn eigen identiteit en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen van de maatschappij. In mijn familie werd aanvankelijk een beetje raar gekeken naar psychologische hulp, een gevalletje taboe, maar ze hebben gezien dat het helpt. En dat het soms nodig is om een buitenstaander te vertrouwen op zelf weer vertrouwen in een ander op te bouwen.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Dat je op die manier merkt met hoe weinig we zijn, maar tegelijkertijd dat we niet alleen zijn. Dit initiatief zorgt ervoor dat er bekendheid komt van en over elkaar en dat de drempel naar elkaar verlaagd wordt.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Vlissingen aan de kust, het nummer zegt het al. Vlissingen is een prachtige stad met een boulevard. De mensen lijken stug, maar zodra ze je in hun hart hebben ingesloten ga je daar nooit meer uit. We zijn een stad, maar hebben nog dorpse trekjes voor wat betreft sociale controle, iedereen kent iedereen. In de zomer leven we buiten en voel je toerist in eigen stad, je hoort allerlei talen, ziet zo’n verscheidenheid aan nationaliteiten en iedereen is welkom. We hebben zon, zee, strand, duinen, bos voor ieder wat wils. Bij ons kun je veilig genieten van je vrije dag en ga je met een glimlach naar je werk.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Ik ben al raadslid, ik zou graag door willen gaan met het op een juiste plek huisvesten van de internationale werknemers die wij in onze stad hebben. Deze mensen verdienen een goede en menswaardig onderkomen, niet meteen in een complex met beveiliging, waardoor het bijna lijkt alsof ze gecriminaliseerd worden, zonder dat ze criminele activiteiten hebben ontwikkeld. We hebben deze werknemers nodig, laten we zorgen dat zich thuisvoelen, zodat ze een aanwinst voor onze stad zijn. Dit op economisch maar ook op maatschappelijk vlak, echte integratie begint bij acceptatie!

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Het is een onderdeel van de grote wens, dat de gemeente als entiteit excuses geeft voor het slavernijverleden, dat er een monument staat ter herinnering aan dit verleden en dat de intocht van Sinterklaas een inclusieve intocht is.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Omdat ik de afgelopen 4 jaar stappen heb mogen maken om het vak van raadslid in de vingers te krijgen, dat ik juist de stem wil zijn van de zwijgende meerderheid die toch echt wel een mening heeft. Ik woon al 45 jaar in Vlissingen en vind dan ook dat ik een echte Zeeuw ben, een SuriZeeuw. Die verschilt van de Zeeuwen maar door haar liefde voor Vlissingen, voor Zeeland, juist erg verbonden is aan Zeeland. Ik geloof dat Vlissingen weer die bruisende stad kan worden van mijn jeugd, zonder vast te blijven zitten in het verleden. Mijn eigen persoonlijke groei heeft er juist voor gezorgd dat ik met een open, vrije en realistische blik naar de bruisende toekomst durf te kijken.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
 Op LinkedIn, FB, Instagram en de website van https://businessanddreams.wordpress.com/wie-ben-ik/