Kandidaten van Kleur

about_1


Amy de Bruijn

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Rotterdam, PvdA, lijstnummer 5, kandidaat #8

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik houd van gamen! Games zoals The Witcher 3, GTA V, Far Cry, Zelda, Super Mario en nog veel meer. Ik kan uren verdwijnen in een game. Hopelijk worden er binnenkort weer mooie nieuwe games ontwikkelt.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Het is al vaak door verschillende mensen gezegd, “representation matters!” (vertegenwoordiging doet ertoe!).
In ons land worden mensen gekozen die het volk moeten vertegenwoordigen. Als we kijken naar de huidige vertegenwoordiging, zowel landelijk als lokaal, is het vaker niet dan wel, een afspiegeling van de samenleving. Hierdoor krijg je dat er beslissingen worden genomen door politici, zonder voldoende inbreng van bijvoorbeeld mensen van kleur.
Daarom is het enorm belangrijk dat wij posities innemen binnen de politiek. Dit kost helaas tijd, maar een initiatief als ‘Kleur de Kamer’ draagt bij aan deze vooruitgang. Dit platform zorgt voor verbinding, educatie en helpt bij het verbeteren van de vertegenwoordiging van mensen van kleur.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Ik vind veel dingen leuk aan Rotterdam, maar wat ik heel bijzonder vind, zijn de betrokken bewoners en het jongtalent. Het is de verantwoordelijkheid van de gemeente dat het goed gaat met de bewoners. Dit lukt helaas nog niet altijd en dan vind ik het zo mooi en stoer om te zien dat veel Rotterdammers zeggen, “nou dan doe ik het zelf wel”. Ik heb zoveel mooie initiatieven voorbij zien komen in de afgelopen jaren. Daar kan de gemeente nog wat van leren!
Daarnaast hebben we zoveel jong talent in Rotterdam. Niet alleen binnen de kunst- en cultuursector, maar ook op het gebied van technologie, science en ondernemerschap.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Rotterdam kent nog veel te veel armoede. Als ik dit in vier jaar kan oplossen ga ik met pensioen haha. Nee, maar, ik hoop in ieder geval voor meer werkelijke actie te zorgen. De duizenden euro’s die nu steeds naar ‘onderzoek’ en gepraat gaan, moeten nu écht geïnvesteerd worden in concrete aanpak. De laatste jaren wordt er al meer actie ondernomen, maar nog niet genoeg. Wanneer het beter gaat met de inwoners van een gemeente, dan gaat het vanzelf ook beter met de gemeente.
Andere onderwerpen die mij aan het hart gaan zijn jeugd, onderwijs, wonen, zorg en welzijn. Ook hier geldt weer investeren in basisbehoeften en toekomst, om zo samen vooruit te kunnen.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Dat minimaal één van de eerdergenoemde onderwerpen niet meer als pijnpunt wordt gezien. Ik begrijp dat dat heel ambitieus is, maar ik geloof dat als wij in twee jaar tijd de hele wereld op z’n kop kunnen zetten met nieuwe regels en wetten, dan moeten wij dat ook kunnen in een ‘klein stadje’ als Rotterdam toch? 😉
Daarnaast hoop ik een schakel te zijn tussen de gemeente en de nieuw geïntroduceerde ‘wijkraden’. Ik zie binnen dit concept nog veel haken ogen, maar ik zie het vooral als een kans om bewoners en gemeente beter samen te laten werken. Er wordt gezegd dat raadsleden ‘bang’ zijn om macht uit handen te geven, maar ik hoop juist het tegendeel te bewijzen.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Wat er niet is, kan jou niet vertegenwoordigen.
Ik hoop dat mensen op mij stemmen, omdat zij geloven dat ik hen kan vertegenwoordigen. Daar draait het om. Ik snap armoede en ik snap ongelijkheid en ik neem die kennis mee de raad in.
Ook snap ik dat veel mensen weinig vertrouwen hebben in de politiek en oude systemen zat zijn. Toch heb ik hoop in de nieuwe generatie!

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Instagram: @amydebruijn_010 https://www.instagram.com/amydebruijn_010/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/amy-de-bruijn/
PvdA: https://rotterdam.pvda.nl/wieiswie/8-amy-de-bruijn/