Kandidaten van Kleur

about_1

Amar Karar – PvdA Noord-Holland

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben een heel, heel groot Lord of the Rings fan. Van zowel de boeken als de films. Zo nu en dan vind ik het heerlijk rustgevend om te gaan wandelen of basketballen met mijn oortjes in waarop het Lord of the Rings audioboek wordt afgespeeld.

Wat is volgens jou het belang van een organisatie als Kleur de Kamer?
Kleur de Kamer levert een belangrijke bijdrage in het zichtbaar maken van maatschappelijke problemen. Dit doen ze door de politiek representatiever te maken, zodat deze een eerlijke afspiegeling is van de samenleving. Hierdoor komen er mensen van kleur en met een diverse culturele achtergrond in de politiek. Wij brengen onze persoonlijke ervaringen, ideeën en idealen mee. Hierdoor gaan we aan de slag met problemen die onderbelicht worden in de huidige politiek.
Om racisme, islamofobie en vluchtelingenhaat te bestrijden en het op te nemen voor groepen die het gemiddeld minder breed hebben thuis, is diverse politiek nodig. Politiek die de ongelijkheid in Nederland erkent en die durft te handelen. Het bestrijden van ongelijkheid vraagt om ongelijke investeringen. Alleen zo creëren we gelijke kansen voor iedereen!  

Wat vind je het leukst aan je provincie en waarom?
Noord-Holland is mijn favoriete provincie in Nederland vanwege haar verscheidenheid. In zowel haar landschap als haar inwoners. Je hebt de drukke, internationale stad als Amsterdam waarin alle culturen samenkomen en je altijd onder de mensen kan zijn. En je hebt de kleinere dorpjes met hun rust in gemeenten als Schagen of Hollands Kroon. Daar is het groepsgevoel binnen het dorp belangrijk en kun je genieten van het mooie open landschap. Dan heb ik het niet eens gehad over onze zee of andere mooie plekken als Haarlem, Waterland en Hoorn.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je statenlid bent?
De provincie moet zich hardmaken voor de bestaanszekerheid van alle Noord-Hollanders. Veel mensen komen met moeite elke maand rond. Daarom moeten de provincie, in samenspraak met de gemeenten en het rijk, een actievere rol spelen in het tegengaan van energiearmoede. Daarin wordt nu te veel gewacht op beleid vanuit Den Haag, terwijl mensen nú in de kou zitten. Voor die mensen ga ik me inzetten.  

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je provincie?
Dat het makkelijker is geworden om in een betaalbaar huis te wonen, vooral voor de mensen met een minder grote portemonnee. Daarom moeten er grote investeringen gedaan worden in sociale huur- en sociale koopwoningen. Ik ervoor strijden dat deze woningen écht betaalbaar worden zodat mensen met een minimuminkomen, maar ook de leraar of zorgverlener, fijn kunnen wonen.
Daarnaast wordt de provincie belangrijker bij het opvangen van vluchtelingen. Over vier jaar wil ik bijgedragen hebben aan een humaan en sociaal vluchtelingenbeleid in Noord-Holland. Dat is onze morele plicht.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Sinds jongs af aan ben ik me ervan bewust dat niet iedereen dezelfde kansen heeft. Vanuit mijn jeugd weet ik hoe geldzorgen leiden tot stress en onzekerheid. En dat racisme helaas sterk aanwezig is. Want het Noord-Holland van mijn Egyptische vader Walid ziet er totáál anders uit dan het Noord-Holland van mijn Nederlandse moeder Ingrid. Daarom sta ik voor een Noord-Holland met gelijke kansen voor iedereen. Waarin we gericht zijn op de dingen die ons verbinden, terwijl we elkaars verschillen respecteren.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Heb je een vraag of idee? Stuur me een bericht via Instagram, Facebook of LinkedIn of mail naar: amar.karar@noord-holland.nl 

Instagram: amar_karar, https://www.instagram.com/amar_karar/

Facebook: Amar Karar, https://www.facebook.com/amar.karar.1

LinkedIn: Amar Karar, https://www.linkedin.com/in/amar-karar-74860b22a/

PvdA Profiel “Wie is Amar Karar?”: https://noordholland.pvda.nl/wieiswie/amar-karar-2/