Kandidaten van Kleur

about_1


Abdulahi Hussen

Nijmegen, Lijstnummer 1 GroenLinks, plek 4

 

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Toen mijn moeder zes maanden zwanger was kreeg ze van haar arts de verkeerde medicatie. Ik ben met 28 weken geboren en mijn ouders kregen te horen dat ik het niet zou halen. Dit vat ook heel goed samen hoe ik ben als mens, een vechtertje die nooit opgeeft!

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Representatie is zó enorm belangrijk. Je ziet vaak dat er beslissingen over mensen met een andere achtergrond worden genomen zonder dat zij er direct bij betrokken zijn en zelfs ervan af weten. Denk bijvoorbeeld aan het toeslagenschandaal, etnische profilering bij de politie etc. Mensen met een ‘kleur’ gaan minder snel stemmen omdat de politiek te ver weg van ze staat en er ook te weinig representativiteit is op de verkiezingslijsten. Kandidaten van kleur zijn niet alleen ondervertegenwoordigd op deze lijsten maar staan vaak ook op onverkiesbare plekken. Dit initiatief kan hier verandering in brengen en is wat mij betreft brood nodig. Ik vind dit initiatief persoonlijk zó belangrijk dat ik het met hart en ziel wil uitdragen.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Nijmegen is één van de sociaalste gemeenten in het land. Het leukste aan Nijmegen vind ik dat je mag zijn wie je bent, doen wat je leuk vindt en iedereen welkom is.
Als voormalig vluchtelingkind is Nijmegen voor mij ‘thuis’ en een voorbeeld hoe Nederland zou moeten zijn. Daarnaast heeft Nijmegen niet alleen een sociaal gezicht maar óók een groen gezicht en deze combinatie maakt de stad voor mij uniek. 

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Ik wil meer luisteren naar de mensen in de stad en minder de stukken induiken. In gesprek gaan met de mensen in de stad ongeacht hun achtergrond en hun politieke voorkeuren om te horen wat er speelt en wat de oplossingen zijn, is voor mij ten alle tijden de eerste stap. In mijn politieke visie staan de mensen in Nijmegen centraal en is al het andere van secundaire belang.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Wat mij betreft garanderen wij over 4 jaar bestaanszekerheid voor álle Nijmegenaren en kan iedereen die wil meedoen in Nijmegen ook écht meedoen. Ik zie mezelf ook als ambassadeur voor de jongeren met een andere achtergrond die hopelijk door mijn deelname aan de politiek geïnspireerd worden.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Van oorsprong kom ik uit Somalië maar ben gevormd in Nijmegen. Hier heb ik mogen ervaren wat het is te strijden om erbij te horen en het hoofd boven water te houden. En hoe groot mijn verlangen was dat er naar me omgekeken werd. Ik wil me graag inzetten om de Nijmegenaar het gevoel te geven dat iedereen erbij hoort en dat we gezamenlijk van onze mooie oude stad, juist ook door de verschillen, er een leefbare en duurzame stad van kunnen maken.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Link naar de socials:

LinkedIn: www.linkedin.com/in/abdulahi-hussen-a28651171

Facebook: Abdulahi Hussen | Facebook

Twitter: Abdulah58531732

Instagram: abdulahihussen1988