Kandidaten van Kleur

about_1


Abby Gomez

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Hengelo, GroenLinks, Lijst 9, nummer 5.  

 Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten. 
Ik probeer om de avond wat te dansen! Ook al is het even in de woonkamer, maar het helpt om alle stress van de dag weg te halen.  

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer? 
Politieke organen hebben voordeel van een diverse team, een goede weerspiegeling van de samenleving. Diversiteit bestaat niet alleen uit man-vrouw verhoudingen, maar gaat verder. Het gaat ook over bijvoorbeeld etniciteit. Hierdoor steun ik dit initiatief dat er meer mensen van kleur in de politiek komen. Daarnaast is deze initiatief ook gericht op het verbinden, netwerk uitbreiden met “like-minded” people, zodat we elkaar kunnen steunen waar nodig. 

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom? 
Het is een gezellige stad met leuke terrassen en mooi natuurplekken waar je heerlijk kan wandelen. 

 Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent? 
Armoedebestrijding, zodat iedereen gelijke kansen heeft om de klimaatcrisis het hoofd te bieden. Bijvoorbeeld gratis openbaar vervoer voor kinderen onder de 12. Het laten staan van de auto is voor sommige mensen een noodzaak, door de hoge benzine kosten en parkeerkosten. Echter zouden deze mensen alsnog mobiel kunnen blijven, wanneer de openbaar vervoerkosten lager zouden worden. 
Een belangrijk idee dat GroenLinks heeft is een Basisinkomen voor iedereen. Graag zou ik hiervan een pilot willen starten in Hengelo.  

 Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente? 
Armoedebestrijding, Duurzaamheid en Woningnood zijn enkele speerpunten waar ik op me wil focussen. De rode draad hierin zal zijn inclusiviteit, zodat niemand buiten de boot valt.   

 Waarom zou men juist op jou moeten stemmen? 
Diversiteit is nu een hot onderwerp! Echter willen we niet alleen dat er “over” ons wordt gesproken, maar willen we zelf mee beslissen over belangrijke onderwerpen. Daarnaast beschik ik over de juiste opleiding en ben ik ervaringsdeskundige over diverse onderwerpen.  

Waar kunnen we meer informatie over je vinden? 
https://hengelo.groenlinks.nl/onze-mensen/abby-gomez