Kandidaten van Kleur

about_1

Stephanie Bennett – GroenLinks Groningen

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten
Toen ik 18 jaar oud was heb ik bij een actie tegen dierproeven ooit drie uur lang, in een strakzittend konijnenpak, op de koude grond (het was hartje winter) van de Grote Markt in Groningen gezeten. Ik dacht zelf dat ik een ‘strijder’ was voor het goede doel, maar achteraf gezien ben ik vooral meewarig aangestaard en uitgelachen.
Ook heb ik ooit een pand gekraakt, in actie tegen woningnood. Het daadwerkelijk bewonen van het pand hield ik nog geen twee weken vol omdat er geen warme douche en koelkast waren. Het romantische beeld dat ik altijd van kraken had is toen wel gesneuveld.

Wat is volgens jou het belang van een organisatie als Kleur de Kamer?
Kleur de Kamer levert een belangrijke bijdrage aan het inclusiever maken van ons politieke systeem en politieke vertegenwoordiging. Te veel mensen zien zichzelf niet vertegenwoordigt in de politiek, terwijl de politiek een enorm grote invloed heeft op de vorming van onze samenleving. Willen we naar een ECHT inclusieve samenleving toe, dan is het dus belangrijk dat ook politici van kleur deelnemen aan het democratische proces. Als volksvertegenwoordigers, maar ook als bestuurders.
Kleur de Kamer helpt deze politici; het vormt een netwerk waar we terecht kunnen voor scholing, ondersteuning, coaching en inspiratie. Om onderling ervaringen uit te wisselen en samen te strijden voor onze gezamenlijke missie: een politiek systeem en een samenleving waar iedereen zich gehoord en gezien voelt!

Wat vind je het leukst aan je provincie en waarom?
Groningen is een kleine, gevarieerde provincie met een bruisende jonge stad en daar omheen veel rust, groen en mooie, pittoreske dorpen vol middeleeuwse borgen en monumentale panden. Wat ik echter het allerleukst aan Groningen vindt, dat zijn haar inwoners. Eerlijk, nuchter, daadkrachtig en een afkeer van schijnheiligheid. Er heerst in Groningen een saamhorigheidsgevoel maar tegelijkertijd is iedereen ook welkom. In Groningen heerst een tolerant klimaat, omdat de meeste Groningers zelf weten en voelen hoe het is om achtergesteld te worden en niet mee te tellen. Te vaak al zijn Groningers benadeeld en niet gezien door de Haagse politiek, dat moet echt anders. Ik voel me solidair met de positie van Groningers.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je statenlid bent?
Ik heb al een periode als Statenlid achter de rug waarin ik al een aantal dingen heb veranderd die ik wilde veranderen. Als ik door ga voor een volgende termijn dan wil ik werk maken van een concreet provinciaal beleidsvoorstel op het gebied van inclusie waarin omschreven staat welke stappen de provincie, in aanvulling op gemeenten en het Rijk, nog meer gaat zetten om te komen tot een inclusieve provincie. Ook wil ik dat wij als provincie ons nog harder in gaan zetten voor toegankelijke zorg (een groot probleem in onze provincie) en de bestrijding van energiearmoede.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in de provincie?
Zie bovenstaande. Ook hoop ik vooral dat ik inwoners een stukje vertrouwen in politici en de politiek terug heb kunnen geven. Ik hoop dan een toegankelijke politicus te zijn, die luistert, oprecht en betrokken is en zich inzet voor concrete verbetering van leefomstandigheden van Groningers.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Omdat ik, als persoon en politicus, altijd streef naar echte verandering en verbetering. Mooie woorden zijn prima, maar daar hebben we weinig aan als er niets verandert. Sommige politici hebben de neiging om eindeloos te filosoferen, analyseren en debatteren zonder dat daar actie op volgt. Zonde, want daar hebben kiezers weinig aan.
Daar komt ook bij dat ik het erg belangrijk vind om echt contact te maken met de mensen die op mij stemmen, maar ook met mensen die dat niet doen. Ik wil begrijpen wat mensen beweegt, wat ze belangrijk vinden en waar ze tegen aan lopen en hoe de politiek daar bij kan helpen. Dat is ook 1 van mijn drijfveren in mijn werk als psycholoog; hoe kan ik iemand helpen? Vervolgens wil ik dit alles meenemen om in de praktijk dingen te verbeteren. Ik ben een idealist die echter wel met 2 benen in de klei staat. Mijn drijfveren en idealen zijn exact hetzelfde als 4 jaar geleden en ik voel hetzelfde vuur branden, ik neem nu alleen 4 jaar aan ervaring mee in mijn rugzak waarmee ik hoop nog meer voor onze inwoners te kunnen betekenen.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Op mijn socials: Instagram, Twitter en Facebook (allemaal Stephaniebennettgl)