Kandidaten van Kleur

about_1

Rosita Drigpal – CDA Zuid-Holland

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik sta eigenlijk niet zo graag in de picture. Maar het verschil maken en meer bi-culturele vrouwen op hoge positie krijgen is mijn drive om er overheen te stappen en hier werk van te maken.

Wat is volgens jou het belang van een organisatie als Kleur de Kamer?
Jullie dragen bij aan het diversificeren van de Nederlandse politiek. Je krijgt advies, steun en vertrouwen van de organisatie. Dit draagt bij aan het succes van ons (aanstormend) politici.

Wat vind je het leukst aan je provincie en waarom?
De diversiteit onder inwoners. Er wonen mensen met allerlei verschillende achtergronden. Hierdoor voel ik mij er heel erg thuis en geaccepteerd.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je statenlid bent?
Het liefst wil ik gratis OV voor 65+ in heel Zuid-Holland doorvoeren. Nu zie je dit lokaal geregeld maar ik wil dat graag doortrekken naar de provincie. Dat heeft verschillende pluspunten zowel voor het milieu, maar hier vechten wij ook tegen oudervereenzaming en gezondheid.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je provincie?
Ideaal zou zijn dat wij met 3,7 miljoen mensen in 50 verschillende gemeenten en een betrokken bestuur, met genoeg diversiteit, veilig, gezond en milieubewuster leven. Minder ik meer wij.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Met mijn ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder, bi-culturele vrouw en moeder kan ik het bestuur op zoveel manieren verrijken met kennis en ervaring. Ik wil dat er besluiten worden genomen waarbij de burger in Zuid-Holland centraal staat. Wij moeten meer kijken naar wat de mensen van Zuid-Holland nodig hebben en minder naar wat komt ons bureaucratische beter uit.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Ga naar mijn website: Rositadrigpal.nl om meer over mij te lezen en connect mij op LinkedIn en andere sociaal media.