Kandidaten van Kleur

Sofyan-Mbarki

Sofyan Mbarki – PvdA #17

Sofyan Mbarki is geboren en getogen in Amsterdam en woont nog altijd in Nieuw-West. In zijn hele politieke carrière tot nu toe heeft hij één doel voor ogen: perspectief creëren voor jongeren. Perspectief door goed onderwijs. Een betaalbaar huis. En een veilige wijk. De ervaringen die hij opdeed als pedagogisch medewerker in de jeugdgevangenis en als docent en leidinggevende op de VMBO/MBO-school Het Calvijn College, sterken hem in de visie dat juist de jongeren die het het hardste nodig hebben, de meeste aandacht verdienen.

Met die inzet maakte hij in 2014 de stap naar de lokale politiek. In de gemeenteraad van Amsterdam, waar hij sinds 2018 de fractievoorzitter is van de PvdA, benadrukt hij al jaren dat de strijd voor perspectief en kansen voor jongeren op school, maar ook buiten ‘schooltijd’ gevoerd moet worden. Met jongerenwerkers in de honken, straatcoaches op de pleintjes en wijkagenten in de buurten wil hij dat de overheid weer terug de wijken in gaat. Want alleen met genoeg oren en ogen in de wijken kunnen we onze jongeren zien, ze bij de hand nemen, verkeerde keuzes bestraffen en ze vervolgens weer naar het juiste pad begeleiden.

In Amsterdam heeft Sofyan met succes geknokt voor meer aandacht naar de plekken waar een sterke overheid het meest nodig is. Nu is het tijd om dat op landelijk niveau te doen. Juist in een tijd waarin door een mogelijk aanstaande economische crisis (jeugd)werkloosheid toeneemt en perspectief vertroebelt, is dit een strijd die op landelijk niveau gevoerd moet worden.

 

Joan-Nunnely

Mikal Tseggai – PvdA #17

Mijn naam is Mikal Tseggai en ik ben fractievoorzitter voor de PvdA in Den Haag. Ik ben geboren en opgegroeid in Haarlem en verhuisde op mijn achttiende voor mijn studie naar Den Haag. Tijdens mijn studie werkte ik bij de Universiteit Leiden, bij een weekendschool in de Haagse wijk Transvaal en als tolk voor Eritrese vluchtelingen.

In de gemeenteraad houd ik mij bezig met ruimtelijke ordening, onderwijs, integratie en veiligheid. In Den Haag heb ik mij onder andere ingezet voor toegankelijke huiswerkbegeleiding voor Haagse kinderen, de realisatie van een slavernijmonument en de afschaffing van Zwarte Piet. Als gemeenteraadslid vind ik het belangrijk om de verbinding te zoeken tussen verschillende groepen in Den Haag en om mij in te zetten voor gelijke kansen voor iedereen in de stad.

Naast mijn werk in de gemeenteraad volg ik de master Development Studies aan het Institute of Social Studies. Ook geef ik trainingen voor zowel Critical Mass, een stichting die bewustzijn creëert over uitsluiting en discriminatie in de samenleving als de Foundation Max van der Stoel, de internationale stichting van de PvdA.

Ik geloof in een samenleving waarin iedereen een eerlijke kans krijgt. Dat we mensen die het moeilijk hebben vooruit helpen. Dat we daar met zijn allen een succes van kunnen maken. Maar die samenleving waar ik in geloof is voor veel mensen helaas nog geen werkelijkheid. Dat maakt me boos. En daarom wil ik de Tweede Kamer in. Het is tijd voor verandering. Het is tijd om te knokken voor meer kansengelijkheid in het onderwijs, zodat ieder kind zijn of haar dromen na kan jagen. Voor meer betaalbare woningen, zodat ook jongvolwassenen een kans hebben op de woningmarkt. Tijd om te knokken voor een samenleving met gelijke kansen op de arbeidsmarkt, waarin we opkomen voor flexwerkers en discriminatie bestrijden. Een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Na mij drie jaar ingezet te hebben als raadslid in Den Haag, wil ik de strijd voor een eerlijker Nederland nu voortzetten in de Tweede Kamer.

Joan-Nunnely

Fatihya Abdi – PvdA #30

“Vol strijdlust en enthousiasme zet Fatihya Abdi (1991) zich in voor een eerlijk, groen en solidair Nederland. Fatihya is geboren in Wageningen als de dochter van politiek vluchtelingen uit Somalië. Ze bracht haar jeugd door in Smitsveen, Soest, in een liefdevolle buurt met grote verschillen. Een plek waar het moeilijk was om hardop te dromen. Deze buurt vormde Fatihya’s wereldbeeld en idealen.

Op haar 18e besloot Fatihya lid te worden van de PvdA omdat ze zich niet wilde neerleggen bij de realiteit van haar wijk. Ze wilde zich hard maken voor een Nederland waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar leven vorm te geven. Een land waarin we echt naar elkaar omkijken.

Fatihya heeft Politicologie en Internationale Betrekkingen gestudeerd en is nu senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ze houdt zich o.a. bezig met Europese vraagstukken. Hiervoor werkte Fatihya als consultant in Londen. Eerder werkte ze als freelancer bij de VPRO en heeft ze verschillende opdrachten gedaan voor o.a. de gemeente Amsterdam, Critical Mass, Oxfam Novib en de PvdA.