about_1

Kivilcim Pinar – Partij voor de Dieren #15

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben geboren en getogen in Istanbul, de mooiste stad van de wereld (na Alkmaar) en kwam in 2004 naar Nederland voor een masteropleiding in TU Eindhoven. In het dagelijks leven ben ik fractievoorzitter van Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Alkmaar en zelfstandig ondernemer als fotograaf/filmmaker. Oh, en ik ben een beginnend veganist.

Wat is volgens jou het belang van een organisatie als Kleur de Kamer?
Veel processen die ons dagelijks leven vormen zijn gebaseerd op het perspectief van de ‘westerse witte-hetero man’. Denk aan onderwijs, zorg, veiligheid. Maar het belangrijkste is ons economisch stelsel die in de eerste instantie vooral de belangen en privileges van de ‘westerse mens’ beschermt. Dit moet veranderen en de politiek speelt de hoofdrol hierin. Hoe meer politici van kleur invloed hebben op de bestuurlijke processen en besluiten, die ons allemaal raken, hoe beter het wordt (voor iedereen). Kleur de Kamer is hiervan de katalysator. Het laat zien dat de politiek van iedereen is.

Wat vind je het leukst aan Nederland en waarom?
De overzichtelijkheid én de (opkomende) diversiteit. Ik ben opgegroeid in een land waar de interpretatie van wet- & regelgeving wat ‘flexibeler’ is, maar ook veel meer gepolitiseerd is dan Nederland. Hoewel het soms kraakt en piept is Nederland nog steeds een rechtsstaat. Én, het is natuurlijk niet leuk dat we geen bergen hebben maar dat heeft ook voordelen, zoals bij het fietsen. Dus, overzichtelijk met deze twee aspecten. Daarnaast word en ben ik hoopvol voor de toekomst van Nederland want er is een kentering aangaande omtrent diversiteit en inclusiviteit. De jongeren, die met veel meer kleuren, verschillende achtergronden en perspectieven opgroeien, kijken naar de maatschappij anders dan hun (groot)ouders. Hun visie past ook prima bij een brede emancipatiebeweging als Partij voor de Dieren. 

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in De Tweede Kamer?
Inmiddels heb ik gehoord dat tijdens de eerste 4 jaar van de Kamerlidmaatschap men zich vooral met leren bezighoudt. De echte, doorslaggevende periode is blijkbaar vanaf de 2de termijn. Ik ben bang dat ik zoveel geduld niet heb. Ik wil heel graag bij het einde van 2027 de eerste stappen gezet hebben voor een kanteling in ons economisch systeem. Het is op dit moment vooral gebaseerd op extractie en uitbating, terwijl we als partij willen bewegen richting wederkerigheid en zorg. Een systeem dat voor ál inwoners van ons land rechtvaardig en eerlijk uitpakt. Ik wil me verder ook verdiepen in de digitalisering. Ongetwijfeld wordt het een van de belangrijkste onderwerpen in de a.s. decennia, met verschillende aspecten zoals AI maar ook het democratiseren van internet, e.d. Als het goed is gaan we het in 2027 hebben over een bekwaam en kundig kamerlid met veel kennis.

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
We hebben weinig mensen in de politiek die een andere perspectief hebben dan de gangbare: theoretisch opgeleid, inwoner van de randstad, hetero en wit. In de progressieve politiek, waarin de belangen van álle inwoners (mens, dier, natuur en milieu) van Nederland worden vertegenwoordigd, is dit nog minder. Nelson Mandela heeft ooit gezegd: “Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again”. Mocht je een ‘donkergroene kandidaat’ zoeken die (letterlijk en figuurlijk) van ver moest komen, en veel hordes moest nemen, én in staat is geweest deze ervaringen met succes te vertalen naar beleid in de politiek, stem gerust op mij.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Insta: @kivilcimpinar
FB: https://www.facebook.com/KivilcimPinar/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/kivilcimpinar
Twitter: @ KvlcmPnr

Kandidaten van Kleur