Kandidaten van Kleur

about_1

Jorien Wuite  – D66 #20

Als vrouw met Caribische wortels wil ik dat dat stemgerechtigde Afro-Nederlanders meer betrokken raken bij politiek-maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland, het liefst natuurlijk hun stem uitbrengen op D66 en zo mede invloed uitoefenen op de toekomstige richting en aard van de Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin voor een aantal kritieke kwesties het roer om moet, we niemand laten vallen en er ook met ons nieuwe netwerk D66 Caribisch wordt bijdragen aan een betere (Nederlands) Caribische samenleving waar stemgerechtigde Nederlanders wonen. Mijn wens is ook om Team D66 nog meer maatschappelijk te verankeren, een moderne democratie voor iedereen tastbaar te maken en Koninkrijksrelaties en “the caribbean narrative” in het debat én de praktijk nieuwe kracht en elan te geven.

Natuurlijk maak ik me hard voor de visie van de partij voor meer inclusie waarbij o.a. wordt afgerekend met discriminatie en er door de staat excuses wordt aangeboden over het slavernijverleden. Ik vind dat diversiteit en kleur nog meer zichtbaar kan zijn op de D66 kandidatenlijst en in 2025 wil ik dat er een kandidaat van kleur in de top 5 van onze partij staat. Daar wil ik mij de komende jaren dan ook voor inzetten: er zijn zo veel getalenteerde jonge vrouwen en mannen die we moeten steunen & motiveren voor een politieke carrière! Als bezoeker van deze website zou ik jullie daarom allemaal willen aanmoedigen je stem op 17 maart aanstaande te laten horen en op een kandidaat van kleur te stemmen: alleen met jullie kunnen we dat verschil maken.

Ik ben moeder van 2 zonen en heb tijdens mijn loopbaan stevige bestuurlijke/manageriële ervaring in de publieke sector opgedaan. De publieke sector zit in mijn hart en het is de sector waar je maatschappelijk veel verschil kunt maken, zo is mijn ervaring. Als gevolmachtigde minister van Sint Maarten heb ik de Haagse politiek recent van dichtbij mogen meemaken. Met mijn kandidering uit ik mijn ambitie een sterke en verbindende volksvertegenwoordiger te willen zijn. Ik breng meer dan 20 jaar bestuurlijke ervaring, passie en daadkracht. Vanuit mijn functies als interim minister en Secretaris Generaal voor de Ministeries Onderwijs, Cultuur, Jeugd & Sport en Volksgezondheid, Sociale ontwikkeling & Arbeid ging het altijd om kwesties die gelijke kansen van verschillende mensen en groepen bevorderen, kwetsbaren in de samenleving beschermen en die bijdragen aan de veerkracht van een samenleving. Mijn master studies Gezondheidswetenschappen (Erasmus universiteit Rotterdam) en Public management (Open universiteit) vormden een prima basis voor deze functies. In mijn vrije tijd ben ik bestuurslid van verschillende organisaties geweest waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied, een woningcorporatie en een Ouder stichting voor een middelbare school. Ik ben net gestart als bestuursvoorzitter van de stichting Black Achievement Month.

Samen met toekomstige bi-culturele en andere collega 2e Kamerleden neem ik graag initiatief met een focus op progressieve ideeën en zichtbare resultaten. Naast het woordvoerderschap voor Koninkrijksrelaties zet ik me met D66 graag in op onderwijsvernieuwing, de creatieve industrie, gezonde leefstijl, wetenschap, afrekenen met discriminatie & slavernijverleden, innovatie & internationalisering. Het zijn speerpunten waar we het debat en ook de toekomst van Nederland, en het Koninkrijk, mee in moeten gaan!”

Met welgemeende groet,

 Jorien Wuite