Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet is in een Gronings café op zijn hoofd geslagen, met wat lijkt op een fles. Het is de tweede keer in korte tijd dat Baudet is aangevallen.

De politie bevestigt dat de FvD-leider in het café is geslagen. De politicus was daar voor een verkiezingsbijeenkomst, samen met andere (kandidaat-)Kamerleden van zijn partij. Er is een verdachte aangehouden. Volgens een medewerker van het café sloeg de verdachte Baudet met een bierfles.

FvD laat op het sociale medium X weten dat Baudet naar het ziekenhuis in Groningen wordt gebracht. Het is onduidelijk of hij gewond is geraakt. “Het lijkt erop dat alles goed zal komen”, meldt de partij wel.

Het moment dat Baudet in het café werd aangevallen:

Op X laten andere politici van zich horen. Premier Rutte noemt in een post op X de aanval “totaal onacceptabel”. Rutte: “Ik zei het eerder en herhaal het nu stevig: van politici blijf je af. Altijd.”

BBB-leider Caroline van der Plas sdpreekt van een “walgelijke en laffe aanval opnieuw tegen Thierry Baudet. Geweld is onacceptabel! Sterkte voor Thierry gewenst!.”

Volt-partijleider Laurens Dassen spreekt van een bizarre actie. “Blijf met je handen van politici af, hoe oneens je het ook met iemand bent. Ik wens Thierry Baudet sterkte.”

Bijna een maand geleden werd Baudet bij een bezoek aan de Universiteit Gent op zijn hoofd geslagen met een paraplu. Hij hield daar toen een lichte hersenschudding aan over en legde zijn campagne een paar dagen stil.